Obavijesti

Viral

Komentari 15

Pola godine piju samo mlijeko i krv, a cilj je biti najdeblji u selu

Pobjednik ne dobije nagradu, ali dobije status najpoželjnijeg muškarca. Šest mjeseci u tijelo unose samo mješavinu svježe kravlje krvi i mlijeka, a svaka obitelj ima pravo za natjecanje 'prijaviti' jednog člana

VIDEO

Tijekom povijesti ideal ljepote se u različitim kulturama drastično mijenjao da bi postao ono što je danas. A danas, na globalnoj razini taj ideal, između ostalog, uglavnom podrazumijeva vitkost i dobru liniju. U plemenu u zabačenom dijelu Etiopije taj ideal podrazumijeva nešto sasvim suprotno, barem kod muškaraca. Najpoželjniji su oni najdeblji, a u tome tko će imati najviše kilograma i priskrbiti vrijednu titulu svake se godine i natječu. A i to na nama čudan način.

Pobjednik ne dobije nagradu, ali dobije status heroja do kraja života. Šest mjeseci u tijelo unose samo mješavinu svježe kravlje krvi i mlijeka, a svaka obitelj ima pravo za natjecanje 'prijaviti' jednog svog člana, neoženjena muškarca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Žene svako jutro donose odabranim muškarcima dvije litre mješavine kravlje krvi i mlijeka za koju se u plemenu smatra da je iznimno hranjiva. Način je to na koji neoženjeni muškarci pokušavaju postati najpoželjniji u plemenu, a u tu svrhu pristaju i na dugotrajnu izolaciju. Svaki dan provode odvojeni od svih u kolibama i po nekoliko puta dnevno piju kravlju krv. To je sve što rade tih šest mjeseci jer im je svaki oblik fizičke aktivnosti zabranjen.

Kako bi dobili krv ne ubijaju krave, koje su za njih inače sveta bića, nego im iz vratne žile puštaju krv, a nakon što napune posudu, ranu zatvaraju glinom. Krv se brzo odnosi muškarcu koji u što kraćem roku treba ispiti dvije litre jer se zbog visokih temperatura krv lako zgruša. 

Na dan ceremonije, poznat i pod nazivom Ka'el obred, muškarci izlaze iz svojih koliba predstaviti se svjetini. Fotograf Eric Lafforgue koji je radio reportažu o njima u osvrtu je napisao kako su neki toliko debeli da ne mogu hodati.

Ka'el se svake godine održava u srpnju. Svi muškarci koji su pristupili 'natjecanju' izlaze iz koliba prekrivani glinom i pepelom. Nakon što starješine odaberu najboljeg, on ne dobije nikakvu nagradu, ali dobije status plemenskog heroja i najpoželjnijeg muškarca. Iako poslije pristupi strogoj dijeti kako bi se doveo do prvotnog tjelesnog izgleda, do kraja života uživa taj status.

Ove godine održava se možda i zadnji Ka'el ritual u plemenu Bodi jer je, kako piše Daily Mail, pod strogom prismotrom etiopijske vlade.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"

Pretplatnici tiskanog izadnja 24sata u ponedjeljak 22. 4. imat će priliku osvojiti vrećicu za reciklažu.