Obavijesti

Viral

Komentari 8

Spojio ih vitiligo: Bjelooki pas potiče djecu da vole svoju kožu

Spojio ih vitiligo: Bjelooki pas potiče djecu da vole svoju kožu

Pas Rowdy ima vitiligo, baš kao i osmogodišnji dječak Carter. Rowdy je postao inspiracija mnogima, a zbog svog posebnog izgleda njegove fotografije su hit na društvenim mrežama...

VIDEO

Pas "bjelooki Rowdy" iz Oregona ima vitiligo, a zbog svog posebnog izgleda je postao zvijezda društvenih mreža. 

Dječak Carter (8), koji također ima vitiligo, je s mamom došao iz Arkansasa kako bi upoznao Rowdyja. Postali su nerazdvojni prijatelji, a video njihovog druženja je pravi viralni hit. 

Vlasnici Rowdyja su pokrenuli kampanju #RoadToRowdy u kojoj skupljaju donacije za humanitarnu udrugu koja pomaže djeci koji imaju vitiligo i promoviraju njihovu posebnost i ljepotu. Platili su dječaku Carteru put i smještaj tijekom vikenda kako bi se družio s njihovim psom koji mu se jako svidio kad ga je vidio na internetu.

- Carter i Rowdy su dobili liječničku dijagnozu istog mjeseca iste godine - rekla je Carterova majka Stephanie.

- Kad je Carter prvi put vidio fotografiju Rowdyja bio je oduševljen. Htio ga je upoznati uživo, fasciniralo ga je što je toliko popularan upravo zato što ima vitiligo - dodala je.

- Čujem da imaš novu mrlju na koži. Želiš li mi pokazati? - pitala je Rowdyjeva vlasnica Cartera, a onda mu rekla da i Rowdy ima novu mrlju. Carter je bio jako sretan.

- Rowdy je naš heroj! - rekla je Carterova majka.

Ove dvije obitelji sada rade zajedno kako bi podigle svjesnost o vitiligu u javnosti i pomogle oboljelima da se osjećaju prihvaćeno.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Znate li što zapravo znači 'bre'?
NEKOLIKO TEORIJA

Znate li što zapravo znači 'bre'?

Jedna od teorija ide prema tome da 'bre' ima porijeklo iz turskog jezika i da znači 'magare' ili 'budalo'. Druga teorija je da je to skraćena verzija od originalne riječi 'hombre'

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!
Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju