Obavijesti

Lifestyle

Komentari 101

11 kućanskih trikova koji će vam sačuvati i vrijeme i živce

11 kućanskih trikova koji će vam sačuvati i vrijeme i živce
1

Uvijek postoje situacije u kojima bi nam mali trikovi dobrodošli da naše stvari duže traju, da brže očistimo nered ili lakše obavimo posao. Donosimo 11 primjera koji vam mogu pomoći u tome

VIDEO

  1. Lijekovi često imaju više od jedne namjene, a nerijetko postaju i saveznici u borbi protiv nereda. Tako analgetske šumeće tablete protiv zatvora i žgaravice učinkovito i brzo čiste kupaonske elemente. Ubacite nekoliko tableta u zahodsku školjku, kadu i umivaonik koje možete napuniti s vodom, ostavite 10 minuta da njihovo šumeće djelovanje razgradi nečistoće pa prebrišite.
  2. Samoljepljivi “roler” za skidanje dlačica i mrvica s odjeće poslužit će i za uklanjanje prašine s oboda lampi. Umjesto dugotrajnog procesa skidanja oboda, pranja i sušenja, samo prijeđite “rolerom” gore-dolje, izvana i iznutra.
  3. Makeup četkice: Prostor između tipki na tipkovnici najlakše ćete očistiti četkicama za make up. Ne moraju biti skupocjene, no čišćenje će biti lakše ako su dugačke. Četkice na kraju operite šamponom i dobro isperite. 
  4. Boce od vina: Prazne duguljaste boce vina isperite, posušite i obrišite izvana. Potom ih stavite u visoke čizme kako bi zadržale oblik i kako se ne bi presavijale. Vinske boce dobre su za sve oblike čizama, a ipak dovoljno male da ih ne razvuku. 
  5. WD-40: Tekućina u spreju WD-40 namijenjena je odmašćivanju i podmazivanju mehaničkih elemenata. Međutim, izvrsna je i za odstranjivanje mrlja od olovki i flomastera na gotovo svim površinama. Našpricajte i prebrišite.
  6. Gumbi: Traženje para naušnicama spriječite njhovim umetanjem u jedan gumb. Tako napravite sa svakim parom. Gumbe možete iskoristiti i za narukvice, a takav način spremanja nakita osobito će biti koristan na putu.
  7. Losion za tijelo te kreme za lice i ruke izvrsni su za poliranje cipela. Nanesite malo kreme na blazinicu i upotrijebite. Poseban sjaj daju lakiranim cipelama, a mala pakiranja možete nositi i u torbici da vam uvijek budu pri ruci. 
  8. Ulje: Naljepnice s čaša i boca najlakše će skinuti obično ulje. Nanesite ulje pomoću maramice ili krpe, natrljajte pa isperite toplom vodom. Ostanu li tragovi i nakon toga, pomiješajte ulje i pastu za zube, istrljajte i isperite.
  9. Slikovnica: Djecu za stolom lukavo možete umiriti postavljanjem plastificiranih, starijih slikovnica za podmetače. One se lako mogu prebrisati, pa će i dalje biti očuvane, a djeca će se diviti crtežima. Svaki objed okrenite drugu stranicu.
  10. Kuhinjska krpa poslužit će kao učvršćivač daske za rezanje. Namočite krpu, ocijedite i postavite ispod plastične ili drvene daske za rezanje. Tako ćete spriječiti klizanje daske, osobito ako režete tvrđe namirnice.
  11. Sol: Razbije li vam se jaje na kuhinjskoj površini ili na podu, pospite ga šačicom soli i ostavite da stoji dvije minute. Uzmite kuhinjski ubrus i obrišite. Bit će dovoljan jedan ubrus umjesto dosadašnjih pet-šest jer će sol zgusnuti jaje.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku