Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

3 načina kako energizirati vodu - kristalom, biljem i zapisom

Dr. Masaru Emoto japanski je znanstvenik koji je eksperimenata pokazao da voda nije samo tekućina bez boje, mirisa i okusa. Voda posjeduje inteligenciju, osjeća i pamti

VIDEO

Voda kao element vlada zodijačkim znakom Ribe, Raka i Škorpiona. Kroz ta tri znaka predstavljena su i tri agregatna stanja vode – kruto, tekuće i plinovito. Transformirajući se kroz ta tri stanja, voda obnavlja samu sebe. Ako su vam Sunce, Mjesec ili podznak u jednom ili više vodenih znakova, onda je voda vaš temeljni meditativni i regenerativni element. Izuzetno ste senzibilni i osjetljivi na energetske utjecaje iz okoline, baš kao i voda.

Svjesni ste toga da imate dar iscijeliti sebe i druge, a vaša oruđa su suosjećajnost i razumijevanje. Svoje osjećaje nastojte držati u ravnoteži. Kreativno izražavanje kroz sve vidove umjetnosti upotpunjuje vašu osobnost, a intuicija vam je izražena. Da biste je još više ojačali, iskoristite meditacije na temu vode. Najpoznatija je ona koja promišlja o vodi kao elementu koji će promijeniti svoj oblik ako ga iz jedne posude prelijete u drugu, ali pri tom neće nužno promijeniti svoj sastav ili bit.

Ako meditacije na temu vode radite uz žive vode kao što su to potoci, rijeke, mora, jezera, izvori ili slapovi, tada vam mogu pomoći i duhovi vode. Duhove voda kao nadnaravna bića nalazimo u mitovima širom svijeta. U staroslavenskoj mitologiji poznati su gospodari voda Vodenjaci, koji žive u kristalnim dvorima na dnu voda. U kristalnim dvorima žive i Rusalke, ženski vodeni duhovi koji poljima daju potrebnu vlagu.

Vodeni duhovi mogu biti i opasni, mogu zarobiti čovjeka ili mu prenijeti bolesti. Mitska bića prirode uglavnom imaju dvojak karakter. Spremna su pomoći ljudima ali, isto tako, ih i kazniti zbog nepoštivanja ili lakomislenosti. Smatralo se da su najbolje zaštite od takvih neugodnosti pelin i bijeli luk.

Zle duhove vlage danas nazivamo gljivicama. Kemijska sredstva koja se koriste pri suzbijanju zlih duhova vlage jačaju njihovu moć. Razlog tomu je onečišćenje odnosno oduzimanje snage čistoj vodi. Suzbijanje zlih duhova vode, trebalo bi raditi u fazi opada- nja Mjeseca.

ERA VODENJAKA

Najavljeno je da će čovjek s ulaskom u eru Vodenjaka suštinski mijenjati načine na koje doživljava elemente od kojih je sazdan život na planetu. Prema predviđanjima najveći će problemi u eri Vodenjaka biti vezani upravo uz vodu. Mnogi autori smatraju da je era Vodenjaka započela onog trenutka kada je pala atomska bomba na Hiroshimu i Nagasaki. Zanimljiva je koincidencija kako nam upravo iz Japana stižu revolucionarne vijesti vezane uz nove mogućnosti doživljavanja, kreiranja i korištenja vode.

Dr. Masaru Emoto japanski je znanstvenik koji je 1994. na temelju zanimljivih eksperimenata pokazao da voda nije samo tekućina bez boje, mirisa i okusa. Voda posjeduje inteligenciju, osjeća i pamti. Strukturu vode promatrao je putem mikroskopa nakon što ju je zaledio na – 20 C. Eksperimente je započeo 1994.

Uočio je kako ne može dobiti lijepe i pravilne kristale od vode koja je došla iz slavine, ali i u blizini naseljenih mjesta. Fascinantna ljepota i posebnost svakog kristala krije se u vodama izvora, rijeka i jezera koje nisu zagađene. Uočio je da na način na koji se voda kristalizira utječe i način na koji se čovjek obraća vodi.

Čovjek može utjecati na energiju vode kroz meditaciju, ispisane riječi, slike i simbole na posudi u kojoj je voda, poruke koje su ispisane i stavljene u posudu u kojoj je voda i glazbu kojoj je voda izložena. Pretpostavio je da voda može čuti, razumjeti, osjetiti i reagirati na komunikaciju koja joj je upućena, a zatim je to i dokazao.

Možete i sami napraviti jedan eksperiment: uzmite dvije jednake čaše i natočiti u njih jednaku razinu vode. Postavite ih na stol ispred sebe. Jednu čašu stavite po strani a drugoj posvetite posebnu pažnju. Obratite se vodi. Izmolite svoje uobičajene molitve ili svojim riječima izrazite zahvalnost stvarajući ugodno stanje u svom tijelu. Pri tom jednu ruku držite na srcu, a dlan druge ruke stavite u kontakt s čašom u kojoj je odabrana voda. Nakon što ste na ovaj način energizirali vodu, kušajte energiziranu i neenergiziranu vodu. Osjećate li razliku?

KAKO ENERGIZIRATI VODU 

Ako sanjate bistru vodu, to je predznak sreće i dobrog zdravlja. Isto vrijedi i ako pijete svježu vodu. Sanjati mutnu vodu simbolizira jad i teškoće. No voda u snu predstavlja i potrebu za duhovnim buđenjem. Energiziranje vode započinje s doživljajem vode kao elementa koji posjeduje specifičnu inteligenciju. Idući korak je doživljaj vode koja već jest dio vašeg fizičkog tijela. Treći korak odnosi se na odabir načina na koji ćete se posvetiti vodi koja će tek postati vaše tijelo.

Mnogo je načina, a mi ih donosimo tri:

Vodu možete energizirati putem zapisa, na koji ćete sami napisati poruke, čežnje i želje. Ako zapis za vodu radite za bilo koji oblik pročišćenja, radite ga u opadajućoj fazi Mjeseca. Ako zapis radite za bilo koji oblik uzdizanja, radite ga u rastućoj fazi Mjeseca. Kad jednom stavite zapis na posudu, možete ga koristiti više mjeseci.

Zapis je potrebno zalijepiti na staklenku od prozirnog stakla. Takvu staklenku s vodom ostavite preko noći pazeći da ne bude u blizini izvora elektromagnetskog smoga. Važno je i to da ne bude osvijetljena s noćnom svjetlošću kućanskih aparata. Tijekom dana potrebno je u malim gutljajima popiti vodu te ponovo napuniti staklenku.

Vodu možete energizirati i putem kristala. Prije korištenja kristal je potrebno očistiti. Pere se u mlakoj vodi, osuši se i stavlja u hrpicu suhe krupne morske soli. Kako sol navlači na sebe vlagu iz okoline, tako se kristal ne preporučuje držati u soli dulje od nekoliko sati. Očišćeni kristal stavlja se u vodu, koja je u posudi od prirodnog materijala s poklopcem. Pravilo je da kristal u vodi stoji 12 sati, a takva voda smatra se energiziranom od strane kristala. Idućih dvanaest sati kristal se obnavlja na način koji je svojstven određenom kristalu.

Najpoznatiji vodeni eliksir od kristala je onaj od ametista. Taj eliksir pomaže kod migrena i svih vrsta uznemirenosti. Vibracija ametista može negativne misli transformirati u pozitivne. On štiti i od nepovoljnih utjecaja iz okoline pa se smatra da predstavlja zaštitu od uroka. Eliksir koristimo u obliku napitka i u obliku tonika za kosu i kožu.

Ametist čistimo tako da ga kratko isperemo pod mlazom vode, a punimo ga uz pomoć gorskog kristala kojeg smo napunili Sunčevom energijom (stavimo ga na nekoliko sati uz gorski kristal). Ametist nikada ne izlažemo Suncu. Ako želite djelovati na metabolizam vode u fizičkom tijelu, tada je odličan odabir eliksir od aventurina. Aventurin obožava Sunce, odnosno obnavlja se tako da se izlaže direktnoj Sunčevoj svjetlosti. Za brzi oporavak koristi se eliksir od gorskog kristala.

Vodu možete energizirati i putem ljekovitog bilja. U posudu s vodom, koju je potrebno poklopiti, stavite bilje da odstoji. Takva voda koristi se za umivanje, od nje se rade oblozi, a na kraju se tuširanja dobro politi s tako energiziranom vodom. Za ljepotu kože najčešće se koristi voda od šumske ciklame i šumske ljubičice. Biljnu kuru u bilo kojem obliku dobro je započeti korištenjem biljnih voda na opisan način. U odabiru bilja slijedite svoju intuiciju i specifične potrebe.

IZDVOJENI DETALJI

  • VODA SIMBOLIZIRA DUHOVNO BUĐENJE Ako sanjate bistru vodu, to je predznak sreće i dobrog zdravlja. Isto vrijedi i ako pijete svježu vodu. Sanjati mutnu vodu simbolizira jad i teškoće. No voda u snu predstavlja i potrebu za duhovnim buđenjem.
  • PRORICANJE UZ MJESEC I VODU Proricanje kroz promatranje površine vode u kojoj se ogledaju zrake punog Mjeseca jedan je od najstarijih oblika proricanja. Šamani su na taj način proricali uz vode jezera, mora ili rijeka.
  • UMIVANJE U JUTARNJOJ ROSI Paganski praznik Beltan koji se slavi prvog maja započinje umivanjem u jutarnjoj rosi. Vjeruje se da takvo umivanje donosi ljepotu i vitalnost.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise