Obavijesti

Lifestyle

Komentari 71

Izbjegnite erektilnu disfunkciju prateći ovih 10 zdravih savjeta

Izbjegnite erektilnu disfunkciju prateći ovih 10 zdravih savjeta

Kod sprječavanja pojavljivanja erektilne disfunkcije male promjene u svakodnevnom životu mogu biti velikog značaja. Stres, pušenje i višak kilograma direktno utječu na erekciju

VIDEO

1. Depresija

Mozak je često zanemarena erogena zona, a činjenica je da sve kreće iz glave, pa tako i seksualna uzbuđenost. Depresija utječe na psihičko stanje čovjeka i na sve dijelove njegovog života, pa tako i na seksualni poriv.

Ironično, mnogi lijekovi koji se koriste za suzbijanje depresije također utječu na smanjivanje seksualnog nagona, otežavajući postizanje erekcije, piše Web MD.

2. Alkohol

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jedna od direktnih posljedica prekomjernog uživanja u alkoholu je teško postizanje i održavanje erekcije. Dobra vijest je da umjerena konzumacija alkohola, jedna do dvije čaše dnevno, nema lošeg utjecaja na erekciju.

3. Lijekovi

Sadržaj vaše kućne ljekarne bi mogao imati veliki utjecaj na vaš performans u spavaćoj sobi.

Dreamstime

Mnogi lijekovi koje koristimo za manje boljke mogu pridonijet erektilnoj disfunkciji. Ako se odlučite prestati uzimati neki lijek, prvo se trebate obratiti svom doktoru. 

4. Stres

Nije lako postići seksualnu uzbuđenost kad imate pregršt obveza i problema na poslu ili kod kuće. Stres negativno utječe na cijelo tijelo, pa tako i na erekciju. Ulovite se u koštac sa stresom - počnite vježbati jogu, odredite si svaki dan vrijeme za sebe, a ako je potrebno potražite i profesionalnu pomoć. 

5. Ljutnja

Nije lako se opustiti i ući u seksualnu avanturu ako ste ljuti na nekoga. Nije bitno je li u pitanju partner ili netko drugi, ako se vaše raspoloženje temelji na osjećaji ljutnje i zamjeranja, krv će se uputiti prema mozgu, a ne tamo gdje bi trebala. Neželjeni bijes ili nepravilno izražena ljutnja mogu pridonijeti problemima kod izvedbe u spavaćoj sobi.

6. Anksioznost

Anksioznost iz drugih dijelova vašeg života također se može prelijevati u spavaću sobu.

Sve te brige mogu vam usaditi strah od seksa zbog kojeg će čovjek s vremenom početi izbjegavati intimnost. 

7. Dodatni kilogrami srednje dobi

Debljanje u srednjoj dobi može loše utjecati na seksualnost čovjeka, budući da se ona temelji na samopouzdanju, koje dodatni kilogrami mogu potpuno uništiti.

Pretili muškarci imaju i manjak testosterona, koji je bitan hormon za poticanje seksualne želje i postizanje erekcije. Prekomjerna težina je povezana i sa povišenim krvnim tlakom i stvrdnjavanjem arterija, koje mogu usporiti protok krvi do penisa. 

8. Samouvjerenost

Kad se čovjek u ne sviđa odraz u ogledalu, lako je pretpostaviti da se ni partneru neće svidjeti vaš odraz. Nedostatak samouvjerenosti će se itekako odraziti u krevetu jer će se čovjek više brinuti je li napravio sve kako treba, nego uživati u trenutku intimnosti.

9. Slab libido

Slab libido nije isto kao erektilna disfunkcija, ali mnogo faktora koji utječu na erektilnu disfunkciju utječe i na želju za seksom. Stres, anksioznost, problemi sa samouvjerenošću, kao i neki lijekovi mogu smanjiti seksualni apetit. 

10. Opće zdravstveno stanje

Razna zdravstvena stanja mogu utjecati na živce, mišiće ili prokrvljenost, a kod postizanja erekcije potrebno je da sve troje dobro funkcionira.

Dijabetes, povišeni krvni tlak, stvrdnjavanje arterija, ozljede kralježnice,multipla skleroza i još brojne bolesti i stanja mogu utjecati na nesposobnost postizanja erekcije. Operacije u području prostate i mjehura također mogu utjecati na erekciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
'Profesionalna' ljubavnica: Ako mu ovo radite, neće vas varati
STRUČNI SAVJETI

'Profesionalna' ljubavnica: Ako mu ovo radite, neće vas varati

U spavaću sobu unesite više uzbuđenja, bilo da to uključuje zajedničko gledanje porno videa ili da odjenete neko seksi donje rublje koje inače ne nosite. Razmislite i o seksu na javnom mjestu, kaže Amy Kupps