Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Kava, šećer, med: Svi sastojci za piling nalaze se u kuhinji

Kava, šećer, med: Svi sastojci za piling nalaze  se u kuhinji

Masnoj i mješovitoj koži trebaju češći pilinzi, najmanje triput na tjedan, a suhoj i problematičnoj koži s aknama dovoljan je samo jedan na tjedan. Napravite doma piling i oduševite svoju kožu

VIDEO

Otkrivanje kože i nošenje neodoljivih ljetnih haljina zahtijeva posebnu njegu, a upravo su piling-čestice saveznik lijepog i glatkog tena. Kako biste vratili koži sjaj i mekoću, ne trebate ići na skupe tretmane - svi sastojci za kvalitetne a prirodne pilinge nalaze se u kuhinji. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:11

- Pogledajte malo po policama u kuhinji, sigurno imate sol, no upotrebljavate li piling za lice, nemojte rabiti onu krupnu jer je previše gruba. Zatim tu su šećer, soda bikarbona, griz, kava, palenta, med, limun... govori Z. Mihelj

Osnova svakog pilinga neka vam bude maslinovo ili sezamovo ulje, a abrazivnu komponentu izaberite ovisno o tipu kože. Da pojednostavite formulu, možete napraviti jedan piling koji ćete upotrebljavati i za lice i za tijelo. No ne smije biti pregrub da licu ne ošteti površinski sloj kože, da ne nastane crvenilo i dodatna osjetljivost. Također, piling lica morate prilagoditi tipu lica.  - govori Z. Mihelj.

- Za lice možete upotrijebiti i sodu bikarbonu jer će ujedno ukloniti i masnoću, ali se ne preporučuje ako imate suhu i osjetljivu kožu. Uzmite žličicu sode bikarbone i dodajte nekoliko kapi ulja da dobijete jednoličnu smjesu, nanesite je na lice kao sapun, lagano istrljajte i nakon toga se umijte toplom vodom. Obratite pozornost da uklonite sve, mekim ručnikom posušite kožu i nakon toga obvezno nanesite hidratantnu kremu - savjetuje kozmetičarka Zdenka Mihelj.

Beautiful young girl with scrub on the skin, French manicure

Za suhu kožu pomiješajte po pola žlice meda, kave, maslinova ulja i kiselog vrhnja. Masnoj koži odgovara smjesa od morske soli i limunova soka te piling od žličice morske soli, malo kiselog vrhnja, jogurta ili meda. Za tijelo, dodaje kozmetičarka, imamo više mogućnosti. 

- Napravite jednoličnu smjesu, istrljajte se masažnim pokretima i obvezno uklonite sva zrnca s kože. Namažite se nakon brisanja mlijekom ili losionom. Podsjećam da nakon pilinga ne treba na sunce, otkrili ste novu kožu i ona je superosjetljiva. Ali ako baš morate, dobro se namažite kremom sa zaštitnim faktorom - ističe kozmetičarka.

Pritom treba imati na umu kako se pilingom tretira očišćena koža, i to laganim, kružnim pokretima, te da su iritirana koža i peckanje znakovi da ste pretjerali. Masnoj i mješovitoj koži trebaju češći pilinzi, najmanje tri puta na tjedan, a suhoj koži i koži s aknama dovoljan je samo jedan na tjedan. On će očistiti mrtve stanice kože koje mogu začepiti pore i uzrokovati prištiće te mrlje.

Donosimo deset recepata za prirodne pilinge kojim ćete vratiti sjaj koži lica i tijela.

Za njegovane i svježije usne

Sastojci:  1/2 žličice hidratantnog losiona, 1/4 žličice svježe mljevene kave, 1/4 žličice košer soli

beautiful cheerful woman

Priprema: U zdjelici dobro promiješajte sve sastojke. Nanesite smjesu na usne te masirajte pet minuta, a potom obrišite usne ručnikom namočenim u toplu vodu. Izgledat će punije i svježije nakon pilinga. 

Piling za lice od badema za sjaj

Sastojci: 3 žlice svježeg vrhnja, šalica bijelog šećera, 1/2 šalice smeđeg šećera, 1/2 šalice mljevenih badema, 1/2 žlice maslinova ulja

Priprema: Pomiješajte sve sastojke. Nanesite piling na suho lice te trljajte nježno kožu kružnim pokretima. Potom umijte lice toplom pa hladnom vodom te osušite. Ostatak smjese čuvajte u staklenci u hladnjaku.

Za mekšu kožu tu su kokos i kava

Sastojci: talog crne kave, 1/2 šalice šećera, šalica kokosova ulja

handmade coffee-cocoa scrub on wooden background close up

Priprema: Talog crne kave (koji ste ostavili da se posuši), pola šalice šećera i šalicu kokosova ulja pomiješajte i utrljajte u vlažnu kožu nakon tuširanja, masirajte minutu pa isperite.

Za izrazito suhu kožu

Sastojci: 4 žlice meda, 6 žlica maslinova ulja, 2 žlice kakaa, pola šalice sirovog i pola šalice kristalnog šećera, 10 žlica vode, 6 kapi ulja od metvice

Priprema: Pomiješajte med, maslinovo ulje i kakao. U drugoj zdjeli pomiješajte ostale sastojke pa sjedinite. Ulje od metvice dodajte na kraju.

Kava ublažava i vidljivost celulita

Sastojci:  1/4 šalice mljevene kave, žlica maslinova ulja (možete dodati i 1/2 žlice zelenog čaja te bademova ili jojobina ulja)

Priprema: Izmiješajte kavu i maslinovo ulje pa nešto jačim kružnim pokretima masirajte tijelo (ako imate suhu kožu, budite nježniji) kako bi piling mogao prodrijeti duboko u kožu. 

Morska sol i lavanda vraćaju elastičnost 

Sastojci: 1/2 šalice morske soli, 1/4 šalice soka ili gela od aloe vere, 1/2 šalice maslinova ulja, 10 kapi ulja od lavande

Lavender bath salt

Priprema: Pomiješajte sve sastojke pa je umasirajte u lice. Osim što uklanja mrtve stanice s kože, hrani lice nutrijentima potrebnim za blistav mladolik izgled.

Med i zob za kožu sklonu aknama

Sastojci: 1/3 šalice zobi, žlica meda, žlica maslinova ulja, žlica limunova soka

Priprema: Sve dobro promiješajte. Ako možete, zob je preporučljivo prethodno usitniti u mlincu za kavu. Utrljajte mješavinu na kožu, ostavite da djeluje deset minuta pa potom isperite mlakom vodom. 

Brzi piling za sve tipove kože

Sastoci: 2 žlice smeđeg šećera, 2 žlice mljevene zobi, 2 žlice gela od aloe vere, žlica meda, žličica limunova soka, žličica bademova ili maslinova ulja

Priprema: Sameljite zob i pomiješajte sastojke. Nanesite smjesu na vlažnu kožu tijekom tuširanja. Piling može biti i suh, odnosno bez dodataka tekućih sastojaka poput mlijeka, meda ili jogurta. No nije dobar za osjetljivu kožu jer je grub.

Riža za osjetljivu kožu

Sastojci: 3 žlice riže (ILI rižine mekinje ili rižino brašno), voda

Priprema: Rižu najprije treba usitniti sve dok ne postane prah. Potom u to dodajte nekoliko kapi vode sve dok prah ne postane pasta i nježno utrljajte na kožu. Na kraju lice isperite i osušite ručnikom. Ovaj je piling najbolji za osjetljivu kožu jer čisti kožu te potiče proizvodnju kolagena.

Citrusni piling za njegu stopala

Sastojci: banana, 2 žlice zobi, žličica meda, žličica mlijeka

Priprema: Zgnječite bananu te zob. Pomiješajte s ostalim sastojcima te nježno nanesite na dekolte i leđa. Ovaj piling će nježno a dovoljno učinkovito očistiti kožu.

Ne zaboravite leđa i dekolte

Sastojci: banana, 2 žlice zobi, žličica meda, žličica mlijeka

Priprema: Zgnječite bananu te zob. Pomiješajte s ostalim sastojcima te nježno nanesite na dekolte i leđa. Ovaj piling će nježno a dovoljno učinkovito očistiti kožu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku