Idealan recept za sve obožavatelje šparoga, ali i sve ostale koji će nakon što probaju ovu poslasticu uvesti šparogu češće u meni. Ova pita je idealna za brzi ručak ili večeru
IDEALAN PAR
Pita sa šparogama i pršutom - čista slast za uživanje osjetila
Sastojci:
Tijesto:
- 190 g brašna
- 60 g parmezana
- 100 g maslaca
- žumanjak
- 2 žlice vode
Nadjev:
- žlica maslinova ulja
- 7 kriški pršuta
- 4 jaja
- 2 dl vrhnja
- 2 žlice vlasca,
- 2 svežnja šparoga
Priprema:
- U električnoj sjeckalici izmiksajte brašno, parmezan i maslac dok smjesa ne postane nalik na krušne mrvice.
- Dodajte žumanjak i umijesite tijesto.
- Razvaljajte ga i oblikujte u kuglu, omotajte plastičnom folijom i hladite 20 minuta.
- Namastite posudu za pečenje. Razvaljajte tijesto i stavite ga u posudu za pečenje, hladite deset minuta pa ga napunite kuglicama za pečenje ili grahom i pecite 15 minuta na 190°C.
- Maknite kuglice i pecite još deset minuta.
- Umutite jaja, vrhnje i vlasac.
- Posolite i popaprite.
- Na tijesto složite red šparoga i prelijte dijelom smjese od jaja.
- Ostale šparoge zamotajte pršutom i stavite u posudu za pečenje.
- Prelijte ostatkom smjese od jaja i pecite oko 30 minuta na 180°C.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku