Obavijesti

Lifestyle

Znate li kako bezbrižno i mirno provesti godišnji odmor?

Znate li kako bezbrižno i mirno provesti godišnji odmor?

Svake godine suočeni smo sa strahom od provale za vrijeme godišnjeg odmora. Provalnici koriste sve inovativnije metode kako bi saznali jeste li doma, a sad i vi možete odgovoriti modernom tehnologijom

VIDEO

Hrvatska je jedna od sigurnijih europskih država kad se radi o stopi kriminala, a i jedno od ugodnijih mjesta za život gledajući prirodu i klimu. Prošle godine po statistikama pet najsigurnijih gradova u Hrvatskoj su Sinj, Petrinja, Samobor, Požega i Đakovo. Gledajući provale, krađe i razbojstva najmanje problema u 2015. imali su stanovnici Požege, Sinja i Dubrovnika. Je li vaš dom dovoljno pametan da spriječi eventualnu provalu i krađu? 

Borba protiv ljetnih provala ima novog saveznika 

Kako dolazi ljeto, raste učestalost provala. Lopovi imaju sve inovativnije načine kako vas opljačkati. Ponekad stave paket ispred vrata i promatraju je li ga netko pokupio. Ako je za par dana paket još pred vratima, to im je znak da nikog nema doma i kreću u akciju. No i zaštita od provalnika postaje također sve inovativnija. 

Poznati savjeti prije odlaska na more ili godišnji odmor uglavnom su uvijek isti: zatvorite prozore, ostavite ključeve susjedima, neka vam netko redovito prazni poštanski sandučić... Osim ovih, sada već i zastarjelih savjeta, imate i nove, bolje mogućnosti. Jedna od njih je zasigurno 'pametna kuća', koja uz ostale vrijedne usluge, nudi i senzor pokreta. Uz to, probajte se suzdržati od objava na društvenim mrežama kad odlazite na putovanje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čim u vaš dom stupi nepoznata noga, senzor se pali i preko kamere možete odmah provjeriti je li to vaš susjed došao posuditi šećer ili je provalnik upravo u vašem domu. U svakom trenutku možete provjeriti trenutno stanje u vašem domu i primati trenutne obavijesti o promjenama parametara, kao i odmah provjeriti na kameri što se događa. 

Čim se senzor pokreta upali, možete vidjeti što se događa

Senzor klime i pokreta većinom očitava tri komponente u domu: temperaturu, vlagu i pokret. Čim dođe do promjene podataka i odstupanja od zadnjih parametara, trenutno možete kamerom preko mobilne aplikacije ili računala vidjeti zašto je došlo do obavijesti.

Nove tehnologije nude vam mogućnost bezbrižnog godišnjeg odmora. Uz prokušane metode, sad zaista i možete vidjeti što se događa u vašem doma, a kad se senzor pokreta upali, provjerite što se dogodilo i jednostavno nazovete policiju ako je u tijeku provala. Bezbrižni godišnji odmor napokon je moguć!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise