Obavijesti

News

Komentari 25

Bio je među 19 izabranih: Papa Franjo u Rimu zaredio Hrvata

Bio je među 19 izabranih: Papa Franjo u Rimu zaredio Hrvata
10

Fra Stjepan je završio fakultet u Rimu i trenutačno je na postdiplomskom. Studira za odgajatelja. Imao je jaku želju da ga ove godine zaredi upravo papa Franjo

VIDEO

Jako sam uzbuđen, radostan i zadovoljan. Gotovo svi članovi moje obitelji su bili prisutni danas ovdje. Sad smo na ručku i slavimo, rekao nam je fra Stjepan Brčina (34) s kojim smo pričali samo nekoliko sati nakon što ga je papa Franjo zaredio za svećenika.

Fra Stjepan je završio fakultet u Rimu i trenutačno je na postdiplomskom. Studira za odgajatelja.

- Još otprilike godinu dana i vraćam se u Hrvatsku gdje će me onda moja provincija poslati tamo gdje sam najpotrebniji - rekao nam je fra Stjepan, kojega je prošle godine za đakona u zagrebačkoj katedrali zaredio nadbiskup Josip Bozanić.

Fra Stjepan je imao jaku želju da ga ove godine zaredi upravo papa Franjo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Godina 2015. proglašena je godinom posvećenog života i baš zato sam poslao upit bih li ja mogao biti među onima koje će baš ove godine zarediti Sveti Otac. I dobio sam pozitivan odgovor koji me je jako obradovao i iznenadio - istaknuo je fra Stjepan koji, kaže, puno radi evangelizaciju na ulici.

Tradiciju da četvrtu uskrsnu nedjelju koja je tradicionalno posvećena razmišljanju o duhovnim zvanjima, svećenike zaređuje Sveti Otac, uveo je 1993. papa Ivan Pavao II. Svi novi svećenici imaju manje od 40 godina i papa Franjo im je poručio da njihove mise ne budu dosadne, nego da dođu do srca vjernika.

- Rekao je još da riječi svećenika ne smiju biti prazne, nego moraju sadržavati primjere. Oduševljen sam svime što nam je Papa poručio - rekao je fra Stjepan.

Papa je poručio novim svećenicima i da nikad ne odbijaju krštenje, nego da krste sve koji to od njih zatraže.

- Pozvao nas je da se nikad ne umorimo biti milosrdnima dok u ispovjedaonici budemo davali oprost. I da ne osuđujemo. Zaista je divno bilo - zaključio je fra Stjepan, kojem su među prvima čestitali i njegovi župljani iz Drijenče i prijatelji iz Pule gdje je živio prije nego je otišao u samostan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS