Obavijesti

News

Komentari 274

Petrov: Plenković je smijenio ministre zbog zataškavanja

Petrov: Plenković je smijenio ministre zbog zataškavanja
1

Pokušao sam u prvom mjesecu upozoriti partnere za tešku situaciju u Agrokoru, a Plenković i drugi predstavnici HDZ-a u Vladi su mi rekli da hiperventiliram, kaže Petrov

VIDEO

Božo Petrov dao je intervju i za Dnevnik Nove TV gdje je kazao kako se radi javnosti treba znati tko je i što radio i tko je kriv za pad Vlade. 

- Zato ćemo zatražiti ostavku ministra financija - rekao je Petrov i dodao kako bi bilo pošteno izaći na izbore. Kazao je kako je premijer Plenković najavio da ima saborsku većinu, a Petrov za o to očekuje dokaze.

- Nažalost, mi smo prema našem partneru bili uvijek korektni i apsolutno sve rekli. Ja sam Andreju Plenkoviću tjedan dana prije sjednice Vlade najavio kakav je stav Mosta i očekivao da će oni to riješiti u svom dvorištu. Nakon toga u nekoliko navrata smo razgovarali, vidjeli se, čak se čuli sat vremena prije sjednice Vlade. Nažalost, naši partneri nisu tako igrali i ono što su napravili, onaj show koji su napravili na sjednici Vlade, nisu rekli Mostu. Toliko o tome koliko su njihove namjre - rekao je Božo Petrov.

Jedan od čelnika Mosta kaže da su prije tjedan dana dobili anonimnu prijavu građana o nepravilnostima u Agrokoru, a pretpostavljaju da je izbor iz same kompanije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Cijela Hrvatska zna da u Agrokoru nije bilo poreznog nadzora od 2007. godine, kaže Petrov, a za Linićeve tvrdnje ta to nije točno također očekuje dokaze. 

- Neka gospodin Plenković izađe s dokumentacijom i kaže da to nije točno. Danas se svi bave odakle nekome informacija. Nije bitno odakle je kome došla informacija, bitno je je li ono što se govori istina ili ne. Ne želim nečiju riječ - kaže Petrov, jer su pokazali da se ne drže riječi.

Dodaje kako su Plenkoviću sve rekli prije dva dana.

- Rekao je da nije znao. On sve može saznati u roku od 2-3 sata, zašto nije provjerio? - pita se Petrov koji tvrdi da nikad ne bi otkrivao povlaštene informacije.

Na pitanje zašto smatra da Plenković nije provjerio informacije Petrov je odgovorio:
- Iz razloga ako znate da u Agrokoru d.d. nije rađeno od 2007., onda od 2007., koliko se mogu sjetiti, su tri ministra iz HDZ-a. I gospodin Šuker i gospođa Dalić i gospodin Marić. Kad su istrage konačno krenule u Agrokoru, isti dan kad je iz Agrokora izašla informacija da su vrlo upitna izvješća koja su oni dobili na stol, da se mora provesti revizija, taj dan predsjednik Vlade smjenjuje dva ministra kojima su resori, koji su direktno povezani s Državnim odvjetništvom. Zbog čega? Zbog kontrole moguće štete, zbog mogućeg zataškavanja i stavljanja pod tepih - kaže Petrov koji smatra da se premijerovi koraci mogu protumačiti na takav način. 

- Pokušao sam u prvom mjesecu upozoriti partnere za tešku situaciju u Agrokoru, a Plenković i drugi predstavnici HDZ-a u Vladi su mi rekli da hiperventiliram - kaže Petrov.

- Jedva su dočekali da pokušaju Orepića za nešto optužiti. Plenković neće doći na više od 75 (ruku u Saboru). Izbori su najpošteniji prema građanima - tvrdi Petrov.

- Ako će građani nagraditi Plenkovića, onda ok, ali smatram da se građani trebaju očitovati na izborima - zaključio je. 

'Nećemo se igrati kao što se igrao Karamarko...'

Klub zastupnika HDZ-a i zastupnici drugih saborskih klubova poslali su u danas u saborsku proceduru prijedlog o razrješenju predsjednika Sabora Bože Petrova, a potpisalo ga je 79 zastupnika.

Nakon što je doznao da više ne uživa potporu u Saboru, Petrov je reagirao vrlo oštro i bez zadrške te poručio da neće odstupiti, ali isto tako da neće u saborsku raspravu staviti odmah u utorak staviti točku o svom opozivu.

I on i ostali Mostovci sigurni su da je to samo manevar kako bi se izbjeglo da se o Marićevom opozivu uopće raspravlja.

"Kada sve te potpise dostave, još to nisu napravili, onda će se uvrstiti u dnevni red, onako kako sam to već najavio", rekao je Petrov u razgovoru za RTL.

"Nećemo se igrati kao što se igrao Karamarko za vrijeme prošle vlade, one Tihomira Oreškovića. U trenu kada nisu htjeli dopustiti glasovanje o Karamarku, onda su išli rušiti vladu. Ići će sve po dnevnom redu, raspravit će se gospodin Marić i njegova uloga ministra, a onda možemo slobodno ići u točku o opozivu predsjednika Sabora", poručio je Petrov.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 274
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...