Obavijesti

News

Komentari 350

Prvi gay par na svijetu dobio je trojke: 'Ovo je pravi blagoslov'

Prvi gay par na svijetu dobio je trojke: 'Ovo je pravi blagoslov'
1

JAR: Christo i Theo Menelaou mislili su da nikada neće biti roditelji, a onda su se nakon suđenja Pistoriusu okupili njegovi susjedi te je par upoznao surogat majku

VIDEO

Christo i Theo Menelaou iz Južnoafričke Republike su vjerojatno prvi gay par na svijetu koji je dobio trojke od kojih su dvoje jednojajčani blizanci. Bebe su nakon poroda tri tjedna bile u bolnici, ali sada su dobro i par ih je odnio kući. Bebe su rođene prerano odnosno već u 31. tjednu 2. srpnja.

Joshua je rođen prvi i bio je najteži. Na porodu je bio težak 1,82 kilograma. Zoe je bila teška 1,4 kilograma, a zadnja je rođena Kate koja je na porodu bila teška 1,3 kilograma. Bebe su rođene carskim rezom. Joshua je bio i najduži i najjači pa su ga iz bolnice pustili 22. srpnja dok su Zoe pustili deset dana kasnije. Najmanja Kate iz bolnice je puštena 4. kolovoza. 

- Kada si gay uvijek se bojiš da nikada nećeš biti roditelj iako to jako želiš - rekao je Christo. 

- Htjeli smo posvojiti dijete, ali su nam rekli da prednost imaju heteroseksualni parovi, a bojali smo se i da nikada nećemo naći surogat majku - rekao je Christo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ipak, pronašli su surogat majku i to na suđenju Oscaru Pistoriusu, piše Sky News. Grupa Pistoriusovih susjeda okupila se jednom prilikom nakon suđenja. Malo njih se poznavala prije nego je Pistorius ubio svoju djevojku Reevau Steenkamp u veljači 2013. godine. Na tom su druženju Christo i Theo upoznali ženu koja je pristala roditi im dijete. 

Surogat majka je otišla na umjetnu oplodnju i u njezinu su maternicu liječnici umetnuli dva embrija. Jedna je bio oplođen Theovom spermom, a drugi Christovom. Jedan se embrij razvio u blizanke. Liječnici su paru rekli da bi bilo dobro da se blizanke pobace i da se ostavi više prostora najjačoj i najvećoj bebi koja se razvila iz jednog embrija. Par je onda pronašao drugog ginekologa koji je pristao poroditi svo troje djece. Bebe je porađao tim od 20 liječnika, sestara, anesteziologa. Pluća su im nakon poroda bila nerazvijena i disale su uz pomoć aparata.

S vremenom bebe su jačale i puštene su kući. Zoe će morati na operaciju srca zbog deformacije i to do najkasnije šestog mjeseca života. Par kaže kako se sada zbog toga ne brinu te kako slave očinstvo.

- Osjećamo se blagoslovljeno - kažu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 350
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS