Obavijesti

News

Komentari 1066

Glavaš stigao u Osijek: Vratio sam se u podijeljenu Hrvatsku

Glavaš stigao u Osijek: Vratio sam se u podijeljenu Hrvatsku
33

Na Trgu slobode Glavaša je dočekalo oko 2000 ljudi. Pjevali su mu Miroslav Škoro i Mate Bulić, a na pozornicu se popeo uz "Sude mi". Nakon govora je bio vatromet

VIDEO

Nešto prije 21 sat pred stranačke prostorije u Osijeku stigao je Branimir Glavaš koji se odmah zaputio na Trg slobode gdje ga je burnim pljeskom pozdravilo oko 2000 nazočnih .

Pokretanje videa...

24sataTV 01:04

Sam dolazak do pozornice protekao je uz česta zaustavljanja jer su se svi htjeli rukovati s njim, a pali su i brojni poljupci nježnijeg spola. Uz velike ovacije i bakljadu dočekan je Glavašev govor. Odmah na početku zahvalio se svima koji ga došli dočekati. Nazvao ih je svojom snagom koja mu je pomogla sa izdrži zatvorske dane. Rekao je da se vratio u podijeljenu Hrvatsku koja nije bila takva kada ju je morao napustiti prije šest godina.

Pokretanje videa...

PIXSELL 03:52

- Podijele dolaze i s lijeve i sa desne strane. Ne napadam niti branim ni jedne ni druge, ali upirem prstom na obje strane zbog situacije u kojoj se našla Hrvatska koju nismo tako zamišljali 1991. godine - rekao je Glavaš.

Posebno je bio sentimentalan kada je govorio o hrvatskim braniteljima pa je rekao da se ne smiju dogoditi podjele među braniteljima koji su tih slavnih godina stvarali Hrvatsku državu. Podržao je braniteljske prosvjede u Savskoj ulici koji traju više od 100 dana.

- Ne smiju se dijeliti branitelji, bili oni pripadnici HV-a ili HVO-a, jer svi su oni zajedno stvarali ovu Hrvatsku. U najnovijem slučaju Đakić , Branimir Glavaš je pozvao sve branitelje i hrvatske građane da iskažu svoje nezadovoljstvo pa ako je potrebno da podignu novi šator ispred DORH-a u Zagrebu. Po završetku Glavaševog govora nastavljeno je općenarodno veselje koje je započelo vatrometom koji je ispaljen sa zgrade u kojoj su prostorije HDSSB-a.

Glavaš je iz BiH krenuo oko 11.30 sati , a imao je nekih problema na granici. Naime, zadržan je na graničnom prijelazu u BiH jer pravosuđe BiH nije poništilo zabranu izlaska iz BiH dok je on bio u zatvoru. Kada je dokument stigao, Glavaš je nastavio prema Hrvatskoj.

Pokretanje videa...

24sata 02:21

Na Trgu slobode u Osijeku se već oko 18 sati okupilo nekoliko stotina članova HDSSB-a koji su stigli iz skoro svih krajeva Slavonije. Na pripremljenoj pozornici svirale su tamburaške pjesme i mahalo se zastavama - kako državnim tako i stranačkim. Na sve strane točilo se besplatno pivo i sokovi te kuhano vino koje je dobro došlo na +1 koliko je bilo u nedjelju navečer u Osijeku. Po Glavaševom dolasku zapjevali su Miroslav Škoro i Mate Bulić .

U Osijek su na doček iz braniteljskog šatora iz Zagreba stigli i branitelji predvođeni Đurom Glogoškim i Josipom Klemmom.

Davor Javorović/PIXSELL

Glavaš u Osijeku nije bio pet i pol godina. Napis "Branimir Glavaš heroj" dočekao ga je na nadvožnjaku na osječkoj obilaznici. Po njega su u BiH otišli, među ostalima, bivši osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo , novi čelnik HDSSB-a Dragan Vulin i Ivan Drmić.

Podsjetimo, Branimir Glavaš je pušten iz mostarskog zatvora 20. siječnja , nakon što je sud BiH razmatrao odluku hrvatskog Ustavnog suda koji je za njega ukinuo pravomoćnu presudu za ratne zločine.

Pokretanje videa...

24sata 00:51
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1066
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...