Obavijesti

News

Komentari 38

Istraživanje: Metković i Omiš ostaju glavne utvrde Mosta

Istraživanje: Metković i Omiš ostaju glavne utvrde Mosta
1

Ta dva grada bit će simoblički lakmus papir podrške Mostu, ali i njihovog odnosa sa HDZ-a pa stoga logično zbog posljednih rezultata istraživanja u Mostu zadovoljno trljaju ruke

VIDEO

Metković i Omiš mogli bi i dalje ostati utvrde Mosta nezavisnih lista, pokazuju posljednja istraživanja za ta dva grada koja je naručila ta stranka uoči nadolazećih lokalnih izbora. Ta dva grada bit će simoblički lakmus papir podrške Mostu, ali i njihovog odnosa sa HDZ-a pa stoga logično zbog posljednih rezultata istraživanja u Mostu zadovoljno trljaju ruke.

"Priznajem, malo smo bili zabrinuti zbog cijele slike u javnosti uoči izbora, i sa nekom malom strepnjom gledali na Omiš i Metković, ali ispada da ćemo uspješno obraniti naše pozicije u sva tri nama ključna središta, Metkoviću, Omišu i Vrgorcu", kaže nam sugovornik iz vrha Mosta.

Prema istraživanju za Omiš koji je za Most provela agencija Prizma, sadašnji v.d. gradonačelnika Ivo Tomasović koji je tu funkciju preuzeo nakon što je Ivan Kovačić postao potpredsjednik Vlade u prvom krugu izbora dobiva 36 posto glasova. Iza njega je Denis Dujmović iz HSP-a sa potporom od 15 posto, a tek treći je kandidat HDZ-a Jure Šaban Stanić sa 11 posto. Sadašnja vijećnica SDP-a i njihova kandidatkinja Sandra Mitrović Nikšić bilježi potporu od tek 1 posto. Neodlučnih je čak 35 posto birača.

U Metkoviću je pak istraživanje provela agencija Ipsos puls. Tamo kandidatkinja Mosta za gradonačelnicu Metkovića Katarina Ujdur ima podršku 41,3 posto građana, a kandidat HDZ-a Dalibor Milan od 29,6 posto. SDP-ov Krešimir Kuran ima 7,3 posto, a HSS-ov Stipe Gabrić Jambo 4,9 posto. Neodlučnih je malo više od 10 posto građana.

Podsjetimo, najveća snaga Mosta upravo je na jugu u spomenutim gradovima odakle su i ključni ljudi Mosta, Petrov, Grmoja i Kovačić. Oni su prije četiri godine napravili velika iznenađenja pobjedivši u tim sredinama, a nakon što su na krilima tih uspjeha napravili dva puta podvig na parlamentarnim izborima i otišli u Zagreb, a njihove dotadašnje pozicije došli su dojučerašnji zamjenici koji sada jurišaju pod zastavom Mosta na novu pobjedu.

Unatoč nacionalnoj suradnji s HDZ-om, u svibnju i lipnju čeka ih borba na lokalnim izborima upravo s tim istim HDZ-om. Zbog toga mnogi gledaju kako će se to sve reflektirati na Vladu i odnose u njoj, no u obje stranke tvrde kako lokalni izbori utjecaja na to neće imati.

"HDZ jasno želi pobjediti dolje na jugu u našim sredinama, ali i ove ankete pokazuju da to neće uspjeti i da smo se dokazali građanima i da nakon lokalnih izbora će Most samo ojačati poziciju treće političke opcije u Hrvatskoj jer osim obrane ovih pozicija po anketama Grmoja sigurno ulazi u drugi krug za Dubrovačko neretvanskog župana, a onda je sve moguće tamo, a i u ostatku Hrvatske očekujemo dobar rezultat", kaže naš sugovornik iz Mosta. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca