Obavijesti

News

Komentari 24

Jeo je travu: Dječak (4) čudom preživio četiri dana sam u šumi

Jeo je travu: Dječak (4) čudom preživio četiri dana sam u šumi

RUSIJA: Četverogodišnji Dima Peskov pronađen je živ nakon četverodnevne borbe s prirodom. Dječak se izgubio na kampiranju sa svojom obitelji u okolici grada Jekaterinburga...

VIDEO

Četverodnevna drama u ruskom Jekaterinburgu okončana je sretno za Dimu Peskova (4) i njegovu obitelj. On je, naime, nestao tijekom kampiranja sa svojim najbližima i četiri dana proveo usamljen u divljoj okolici Jekaterinburga, pišu svjetski mediji.

Sve je počelo kad je otac Andrej poveo dječaka u šumu da nasijeku drva, ali malenom Dimi je to brzo dosadilo i tata ga je poslao natrag k majci koja je bila udaljena tek 50 metara. No, kako to već ide kod djece, Dima je nekako uspio skrenuti s puta i izgubiti se.

- Bio sam baš glup, nisam mogao ni zamisliti da bi Dima odlutao - rekao je otac. Dima nakon toga više nije viđen u blizini kampa, a obitelj je odmah prijavila njegov nestanak i bila pod nadzorom policije. Zbog sigurnosti su poslani na detektor laži kako bi se maknula sumnja s njihovih leđa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U potrazi je sudjelovalo čak 2000 ljudi, a cijeli slučaj je doveden na nacionalnu razinu. Volonteri koji su sudjelovali u potrazi locirali su Dimine otiske u blizini kampa, ali ronioci i dronovi nisu davali nikakve rezultate. Šanse za pronalaskom smanjile su se kad je uočen medvjed na tom području, no nakon tri dana javili su se lokalni ribari s prijavom da su primijetili dječaka koji odgovara Diminom opisu.

Ipak, potragu je obustavilo nevrijeme, a idući dan dječak je pronađen kako leži u rupi od srušenog drveta, 7 kilometara od mjesta nestanka. Inače, Jekaterinburg je udaljen 1700 kilometara od Moskve.

- Kad smo ga pronašli, Dima je bio promrzao i mokar, po tijelu je imao bezbroj ujeda komaraca, a kad se malo smirio i došao k sebi ispričao nam je da je jeo travu i pio vodu iz močvare - rekao je junak Pavel Karpenko, pripadnik specijalne policije koji je pronašao dječaka.

Dima je odvezen u bolnicu gdje se oporavlja od ozljeda i stresa, a obitelj će ga ubuduće sigurno imati na oku...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina