Obavijesti

News

Komentari 231

Kišni čovjek: Ovako je Perica Matas mogao izgledati s 18

Kišni čovjek: Ovako je Perica Matas mogao izgledati s 18
3

DOKLE ĆE ČEKATI? Bezosjećajna birokracija šilji svoja pera na nemoćnom Perici i kao da još nije svjesna da Perica, iako je živ, za njih ne postoji...

VIDEO

Ključ birokratskih zavrzlama, dok mu se ne utvrdi stvarni identitet, da bi Perica Matas iz Psihijatrijske bolnice Rab napokon, nakon 36 godina, prvi put kročio izvan bolničkoga kruga, u kojemu mu odavno nije mjesto, je, kažu upućeni, zapravo u nadležnosti Ministarstva socijalne politike i mladih, tj. Centra za socijalnu skrb Drniš.

Pokretanje videa...

00:28

Na njihovu je području daleke 1980. nađen do danas nepoznati mladić. Na nadležnost drniškog Centra za socijalnu skrb da regulira status nepoznatog čovjeka iz rapske bolnice i prije 20-ak godina je upućivalo tadašnje Ministarstvo rada i socijalne skrbi. Unatoč uputama drniški centar odbijao je to provesti pravdajući se uništenom dokumentacijom u vrijeme Domovinskog rata i nepostojanjem identiteta. Ministarstvo rada i socijalne skrbi je opet iniciralo rješavanje slučaja tako što je 6. svibnja 2008. godine imenovalo posebnog skrbnika radi zastupanja bezimenog Perice Matasa. Bila je to i danas zaposlena socijalna radnica drniškog Centra za socijalnu skrb, Nada Copić, čija je zadaća bila, uz zastupanje Perice, štititi njegova prava i interese u postupku određivanja imena i prezimena, upisa u matične knjige rođenih, ishođenje osobnih dokumenata te prava na zdravstveno osiguranje.

Lice čovjeka je identitet koji ga određuje kao živo biće

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pomladiti lice bilo kojem čovjeku temeljem fotografija nije puko zamagljivanje i retuširanje bora, na čijem pricipu rade zabavne aplikacije za pametne telefone. Lice čovjeka je identitet, ono što ga određuje prema sebi i drugima. Stoga je nužno pozorno pristupiti svim vidljivim dijelovima, a još više naoko nevidljivim. Kod Perice je to visina čela i linija do koje je kao mlad imao kosu. Čelo mu je u mladosti bilo niže, pa smo mu “dodali kosu”. Boja je više nego očita, unatoč njegovim prosijedim dijelovima, pa smo je obojili u crno, mada postoji mogućnost da je imao tamnosmeđu kosu.


U mladosti je već bio ispijen

Njegovi kapci nisu teški i oblik očiju nije mu se puno promijenio. Samo smo odstranili bore. Slično je s kostima njegova mršava lica.


Nos mu se nije puno promijenio

Moguće je da su nosnice Perici bile malo uže u mladosti. No u svakom slučaju to ne bi bitno utjecalo na taj dio cijelog njegovog lika.

Lice mu je bilo puno ‘mekše’


Kako mu je donja čeljust izraženija, svjetlo prirodno prati oblik brade, pa je vrlo velika vjerojatnost da je Perica oduvijek imao takav oblik i lica.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 231
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu