Obavijesti

Kolumne

Komentari 346

Kolinda, požderi se: Evo kako je mladi Zoki glumio ličioca...

Kolinda, požderi se: Evo kako je mladi Zoki glumio ličioca...
2

Dok se mnogi rugaju predsjednici koja se hvali fotografijama na kojima farba zidove u stanu, vrijedi se prisjetiti kampanje 2007. godine i Milanovića u pozi soboslikara

VIDEO

Slatko je ponekad se nasmijati na račun Kolinde Grabar Kitarović.

"Gospođe koja", kako reče ovoga vikenda ministar uprave Arsen Bauk, "lijepi pločice, lovi ribu i vozi kombajn".

SDP u tome najviše uživa. 

Pa čak i onda kad Zoran Milanović sa sponzorima obilazi gradilište Alkarskih dvora u Sinju samo dan nakon što je Kolinda ljepila one famozne pločice u Kninu. 

Ili kad plovi s ribarima u Kalima par tjedana nakon što je to već učinila predsjednica Republike. Ili kad skače (neuspješno) s vojnih vozila puno prije nego što se Kolinda (uspješnije) uspentrala na kombajn.

A svi oni grohotom su se nasmijali kad je Kolinda svima njima, a pogotovo Bauku, u inat na svom Facebooku objavi fotografije na kojima je ličila stan.

Zasučimo rukave

U maskirnim hlačama i običnoj majici, na izraubanim ljestvama i s neizostavnom pundžom.

Uz poruku: "Želim i volim raditi, pa mi tako ni danas "zasukati rukave" i oličiti stan nije ispod časti. Što god neki mislili o tome...".

A SDP-ovi birači, u to ne treba sumnjati, o tome nisu mislili ništa dobro. Osim što im je to poslužilo kao još jedna dobra inspiracija za ismijavanje.

Nažalost,to ruganje moglo bi im zapeti u grlu.

Jer, nema tome davno, i Zoran Milanović se vlastoručno primio soboslikarskog valjka i krenuo u farbanje zidova. Bilo je 2007. godine, u kampanji za parlamentarne izbore na kojima je Milanović vodio stranku pod sloganom "SDP Tim".

Milanović je tada naslijedio Ljubu Jurčića kao premijerskog kandidata, kampanja je krenula kao Tim, pa se smanjila na dvojac Milanović-Jurčić, a okončala samo s plakatima novog šefa SDP-a.

Uglavnom, Milanović je tada, puno mlađi i mnogo vitkiji, u crvenoj majici "Tim može sve", i sa šmokljanskom kapom na glavi, pozirao pred svojim biračima s valjkom u ruci. Nije zaista maljao zidove, samo je pridržavao alatku dok ne prođe foto seansa.

Sekundu, dvije.

E to je smiješno. Bilo je smiješno tada, a još je smješnije danas.

Nije se vruć vode napio

Naročito kad se prisjetimo saborske izjave Dragutina Lesara da se naš premijer "još nije vruć vode napio". Dakle, nije da premijer baš ostavlja dojam nekog velikog radnika.

Ali pričekajmo načas s polemikom tko je od njih dvoje ispao smješniji. Zapitajmo se što su njih dvoje uopće željeli poručiti tim svojim maljanjem zidova?

Pokušavaju ličiti stan kako bi ličili na obične ljude? Maljaju zidove da bi muljali birače? Farbaju zidove kako bi farbali nas? Ili novim slojem boje nastoje prekriti stare propuste, promašaje, podvale? 

Predsjednica princeza

Kolindini pristalice, sudeći po lajkovima na Facebooku, oduševili su se njezinim fotografijama. U redu, oni bi se oduševili bilo kakvim potezom njihove predsjednice i princeze. Ali ona je u ovom slučaju izgledala autentično, koristeći priliku za polemiku s Baukom kako bi poručila da "želi i voli raditi".

Ono, mužnja krava, polaganje pločica, maljanje zidova. Čitanje Ustava, e to već malo teže ide.

Ali ono Milanovićevo maljanje bilo je čisto muljanje.

Nepatvoreno poziranje, blefiranje, agitiranje.

U skladu s tim je i polučio rezultat na parlamentarnim izborima 2007. godine.

Dakle, prije nego što se Bauk i ekipa krenu rugati Kolindi Grabar Kitarović, a za to im se - ruku na srce - svakoga dana servira nova prilika, neka najprije razmisle o svom šefu.

Onom koji večera po restoranima s Antom Gotovinom dok se Kolinda hvali da s njim lovi ribu. Ili se druži s generalima dok Kolinda s vojnicima jede čobanac.

Nije teško narugati se Kolindi. Problem je kad se ispadne gori od nje.

Tomislava Klauškog pratite i na Facebooku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 346
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode