Obavijesti

News

Komentari 367

Kosor: "Hrvatska nema ništa sa zločinačkim režimom NDH"

Kosor: "Hrvatska nema ništa sa zločinačkim režimom NDH"
1

NDH je bila tvorevina koja se, mimo volje hrvatskog naroda, odrekla dijela Dalmacije, Hrvatskog primorja i Gorskog kotara te Baranje i Međimurja, poručio je šef HSLS-a

VIDEO

Predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) Darinko Kosor, na obljetnicu proglašenja Nezavisne Države Hrvatske (NDH) 10. travnja, poručio je u nedjelju kako je ta država neosporno bila zločinački režim s kojim moderna hrvatska država nema ništa zajedničkoga. 

- I na današnji dan treba jasno i nedvosmisleno dati do znanja da moderna hrvatska država nema ništa sa zločinačkim i marionetskim režimom NDH - stoji u priopćenju predsjednika HSLS-a.

NDH je bila tvorevina koja se, mimo volje hrvatskog naroda, odrekla dijela Dalmacije, Hrvatskog primorja i Gorskog kotara te Baranje i Međimurja, zločinački režim koji je progonio i masovno likvidirao Židove, Rome i Srbe te sve Hrvate koji nisu podržavali ustaški pokret, ističe Kosor.

Današnja neovisna i demokratska Hrvatska utemeljena je na referendumskoj volji hrvatskog naroda i građana, obrambenom Domovinskom ratu, u kojemu je, napominje, i sam sudjelovao kao dragovoljac 1991., te na tekovinama antifašizma iz Drugog svjetskog rata. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zato poručujem salonskim povijesnim revizionistima (od kojih većina nije niti aktivno sudjelovala u borbi za modernu Hrvatsku): nemojte nas sramotiti već skrušeno svi kleknimo pred svakom, ali baš svakom nevinom žrtvom naše napaćene povijesti - poručio je Kosor u priopćenju upućenom medijima u nedjelju.

Nezavisna državna hrvatska proglašena je 10. travnja 1941., do kraja lipnja donesen je niz rasnih zakona usmjerenih protiv Židova i Roma te su ubrzo počeli progoni njih i Srba, a poglavnik Ante Pavelić je s Benitom Mussolinijem potpisao Rimski ugovor, kojim je Italiji prepuštena gotovo cijela obala i otoci i član Savojske dinastije pozvan na hrvatsko prijestolje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 367
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina