Obavijesti

News

Komentari 122

Lijesovi su spremni: Obitelji se oprostile od osuđenih na smrt

Lijesovi su spremni: Obitelji se oprostile od osuđenih na smrt
16

Dva Australca, Brazilac, četiri Nigerijca, jedna Filipinka i radnik iz Indonezije bit će pogubljeni pred streljačkim vodom zbog kaznenih djela povezanih s drogom

VIDEO

Dva Australca, Brazilac, četiri Nigerijca, jedna Filipinka i radnik iz Indonezije broje svoje posljednje sate na životu. Svi su oni osuđeni za kaznena djela povezana s drogom i kroz 24 sata bi trebali biti smaknuti na Javi pred streljačkim vodom - u najmasovnijoj egzekuciji u Indoneziji u proteklih nekoliko desetljeća.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:19

Deseti osuđenik, Francuz , bio je također dio te skupine, ali je on u subotu uspio dobiti odgodu izvršenja kazne - nešto za što se, zajedno s vlastima njihovih matičnih država, bori i ostatak grupe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mogu potvrditi da će pogubljenja biti provedena ovoga tjedna . Nećemo objaviti točan datum jer kada smo to prošli put učinili nastao je kaos i neki su novinari uhvaćeni dok su se pokušavali ubaciti na tu lokaciju - rekao je glasnogovornik ureda indonezijskog glavnog tužitelja.

REUTERS/PIXSELL

Već su izradili lijesove

Inače, osuđenici su u subotu informirani da će biti pogubljeni . Pogubljenja se obično provode 72 sata nakon službene obavijesti zatvorenika. U prilog toj teoriji ide i činjenica da su Indonežani već napravili nadgrobne spomenike s datumom 28. travnja i porukom 'počivali u miru'.

Osuđenici mogu izabrati hoće li za vrijeme pogubljenja stajati, klečati ili sjediti, hoće li na glavi nositi povez, kapuljaču ili ništa. Pucat će im u srce s udaljenosti od 5 do 10 metara, javlja Amnesty International.

REUTERS/PIXSELL

Australija tražila odgodu smaknuća

Australija je u ponedjeljak poslala molbu za odgodom smaknuća Myuran Sukumaran i Andrewa Chana , napominjući da bi njihove sudske postupke trebalo preispitati nakon informacija da je u njima bilo korupcije, javlja Reuters .

Ministrica vanjskih poslova Julie Bishop rekla je da su optužbe da su suci tražili novac kako ne bi dosudili smrtnu kaznu "vrlo ozbiljne" i dovela u pitanje pravednost sudskog postupka.

Indonezijski predsjednik Joko Widodo odbacio je te navode, ustvrdivši da su sve primjedbe trebale biti izrečene prije deset godina kad je sudski postupak počeo.

REUTERS/PIXSELL

Posljednji pozdrav s obitelji

Očajne obitelji, koje se još nadaju čudu, pozdravile su se s osuđenima. Australac Chan se u ponedjeljak oženio sa svojom indonezijskom zaručnicom Febyanti na maloj svečanosti u zatvoru Nusakakambangan u središnjoj Javi, kojoj su nazočili samo članovi obitelji i nekoliko prijatelja.

Sukumaran, javlja Daily Mail , je odlučio da neće nositi povez prilikom pogubljenja jer želi gledati svog ubojicu u oči . Nije imao priliku zagrliti uplakanu i vidno potresenu majku budući da mu stražari nisu htjeli skinuti lisice.

Više od deset vozila Hitne pomoći čekalo je pred zatvorom. Jedna se žena onesvijestila.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje