Obavijesti

News

Komentari 14

Najslabije štene vrišti dok ga čopor napada: Žele ga pojesti?

Najslabije štene vrišti dok ga čopor napada: Žele ga  pojesti?
1

UZNEMIRUJUĆE: Psi iz uzgajivačnice na Hvaru su neuhranjeni i žele pojesti najmanjeg, kažu autori snimke koja kruži internetom. Vlasnik pasa tvrdi da se samo igraju

VIDEO

Uznemirujući video na kojem desetak pasa napada crno štene labradora i koje mama labradorica uporno pokušava zaštititi snimljen je u Starom Gradu na Hvaru.

Kako navode autori snimke, psi su neuhranjeni i gladni te iz istog razloga napadaju najslabije štene, koje bolno cvili. Čopor ga, kako tvrde, želi pojesti za obrok. Autori snimke su bacili dvije cigle u nastojanju da se čopor preplaši i ostavi kujicu na miru, no to ih nije nimalo omelo. Potom se u kadru pojavljuje žena koja pokušava štapom smiriti pse. Kamenom u njušku pogodila je velikog crnog labradora, vidljivo neuhranjenog, koji je bio najuporniji u nasrtajima. Užasnuta prizorom bacila je na pse i metalnu posudu, a video završava predajom crnog štenca.

Vlasnik ovog čopora Željko Dulčić i sam je vidio snimku te je na svom profilu na Facebook objavio priopćenje u kojem tvrdi kako je crna kujica živa i zdrava te da ima samo nekoliko ogrebotina, koje su joj sanirane, te da je na terapiji antibioticima. 


- Rane su nanesene malim štenećim zubićima. Nema niti jednu ranu koju bi joj nanio odrasli pas - objašnjava Dulčić. Dodaje da niti jedan odrasli pas ne pokušava ubiti štene. No u telefonskom razgovoru otkrio je da u čoporu i nije baš idilična situacija. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U ponedjeljak je bila policija i veterinarska inspekcija, koja je zaključila da je stanje zadovoljavajuće, osim što neki stariji psi nisu bili docijepljeni protiv bjesnoće, a štenci nisu bili čipirani i cijepljeni. Evo danas smo to riješili. Istina je da ima dva, tri neuhranjena psa jer su bili dosta bolesni, povraćali su 15 dana. Ljeti se to događa. Mogu reći i da radim novi prostor za pse koji će imati oko 700 kvadrata – kazao nam je Dulčić.

Policija je potvrdila da su bili na očevidu zbog prijave o lavežu.

- Nismo u mogućnosti izvijestiti vas o zaključcima veterinarske inspekcije, a nakon svih prikupljenih saznanja izvijestit ćemo nadležno državno odvjetništvo - stoji u odgovoru iz policije.

Od Ministarstva poljoprivrede, odnosno nadležne veterinarske inspekcije u Splitu, nismo uspjeli doznati što je točno utvrdila inspekcija na terenu. Veterinarska inspekcija Split kratko nam je rekla tek da su obavili inspekciju.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag