Obavijesti

News

Komentari 245

Bandić: 'U Remetincu sam bio jer sam zaposlio dvoje, troje'

Bandić: 'U Remetincu sam bio jer sam zaposlio dvoje, troje'
14

Okretao sam se kao na roštilju kad sam čuo za menadžerske ugovore u doba krize kada nema posla, rekao je zagrebački gradonačelnik Bandić, a najavio je i otkaze

VIDEO

Na svojoj prvoj sjednici Gradske skupštine nakon izlaska iz Remetinca zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je najavio otkaze ljudima koje je u Holdingu zaposlio SDP-ov šef Uprave Ivo Čović.

- Još u vrijeme Čovića prestala je obveza suglasnosti Grada za zapošljavanja. Ljubičić je dobio nalog da otpusti one koji su zaposleni preko telefona na isti takav način. Riječ je o 220 ljudi. On to nije učinio. Znate li tko će to učiniti? Novi predsjednik Uprave Fičko. Ja sam za dva-tri zaposlena čovjeka bio dva mjeseca u Remetincu, a oni su ih zaposlili 220! Okretao sam se kao na roštilju kad sam čuo za menadžerske ugovore u doba krize kada nema posla. Kao da smo u Zanzibaru. Oni će to promijeniti, a Zagrepčani će im pljeskati - kazao je Bandić koji je članove Uprave Holdinga prozvao i zato što nisu s njim išli u obilazak grada u subotu.

Poručio im je da neće 'kao Pale sam na svijetu hodati po gradu i rješavati probleme'.

'Tko je pušio dvije kutije, neka puši tri'

Zagrebački gradonačelnik objavio je svoj recept za prestanak pušenja i zdravije građane. Upitan o brojnim opušcima po cesti, rekao je da mu je jako ružno vidjeti sređenu damu u štiklama od 12 centimetara kako puši vani. 

- Ali neka puše. Pušite što više. Tko je pušio jednu kutiju, neka puši dvije. Tko je pušio dvije, neka puši tri, dajte koju kunu više u proračun. Morate doći do zida i vidjeti da nemate mjere da bi prestali. Ja sam isto pušio, ali kada sam došao do plafona, onda sam prestao. Posebno molim ipak naše Zagrepčanke da ipak ne puše vani jer to nije lijepo. Meni nije bilo ljepše nego zavući se s damom u neki kut, uz svijeću, čašu vina, pa onda zapaliti cigaretu - rekao je Bandić. 

Švaljek prisegnula kao zastupnica

Bivša zamjenica gradonačelnika Milana Bandića Sandra Švaljek došla je u Skupštinu i prisegnula kao nova zastupnica. Nije se srela sa Bandićem koji je bio na sjednici, ali ju je nakratko napustio nakon aktualnog sata. Bandić ju je razvlastio iz zatvora, a onda su njemu ukinute mjere opreza i ponovno vodi Zagreb.

- Nestranačka sam i nezavisna zastupnica i vjerujem da će tako i ostati – rekla je Švaljek upitana hoće li se pridružiti nekoj stranci. Nije se htjela izjasniti odmah hoće li biti i oporba, nego je rekla da će podržavati dobre prijedloge.

Lista birača Milana Bandića je povratkom Švaljek izgubila jednog zastupnika i sad imaju 16 zastupnika. Švaljek je prisegla čašću da će savjesno i odgovorno raditi pridržavajući se Ustava, zakona i Statuta Zagreba. Rekla je da joj je drago što joj je Bandić izrazio podršku za poteze koje je radila.

Borna Filić/PIXSELL

Sjednica bez Bandićevih bliskih suradnika

Na sjednici inače nema nekih od najbližih Bandićevih suradnika koji su svjedoci u postupku protiv njega. Primjerice pročelnika za financije Slavka Kojića, predsjednice Kluba Bandićevih zastupnika Jelene Pavičić Vukičević, pročelnika za izgradnju Dinka Bilića, pročelnice za gospodarstvo Mirke Jozić..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 245
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa