Obavijesti

News

Komentari 422

Nasilni muž: Tukao ju je, bacio niz stube i ubio obiteljskog psa

Nasilni muž: Tukao ju je, bacio niz stube i ubio obiteljskog psa

Muškarac V.P. iz Rijeke godinama je maltretirao svoju nevjenčanu suprugu. Pred njom je ubio njihova njemačkog ovčara. Potom ju je prisilio da psu iskopa i grob

VIDEO

Držao mi je pušku uperenu u glavu i naredio da mu rukama iskopam grob, inače ću završiti kao taj pas, ispričala je na sudu J. M. iz Zagreba.

Bilo je to u kolovozu 2005. godine u hali jednog trgovačkog društva. Njezin nevjenčani suprug V. P. iz Rijeke, s kojim je bila u vezi od 2000. godine i koji ju je od studenog 2003. sustavno maltretirao, pred njom je ubio njihova njemačkog ovčara. Potom ju je prisilio da “tačkama” izveze leš ljubimca na livadu, gdje mu je morala iskopati grob. U presudi Općinskoga građanskog suda u Zagrebu sutkinja je nasilnom suprugu naredila da bivšoj partnerici isplati 75.000 kuna s kamatama zbog povrede prava na tjelesno i duševno zdravlje i da joj nadoknadi trošak parnice u iznosu od oko 10.500 kuna. Na odluku se može žaliti.

U mučnoj parnici žena je otkrila kako ju je partner učestalo fizički napadao udarajući je šakama po licu, a nakon što bi pala na pod, nastavio ju je udarati po tijelu, razbijati namještaj i njezine mobitele kako ne bi mogla zvati policiju.

Bacio ju je niza stube prijeteći da će je ubiti ako ga prijavi, a tijekom tih napada ženi je slomio peto rebro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U rujnu 2008. godine, nakon što je predložila da podijele imovinu, bacio je na pod njezin mobitel, pojeo telefonsku karticu te je počeo stiskati za vrat tako snažno da je izgubila svijest i pala na pod. Prijetio joj je da će njezinu maloljetnom sinu “rasporiti trbuh”.

Zbog obiteljskog nasilja muškarac je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od godinu i četiri mjeseca, što je Županijski sud u Virovitici preinačio tako da je zbog zastare odbijena optužba za djela počinjena prije srpnja 2004. godine, a u ostalom dijelu potvrdio je presudu.

Nesretna žena i danas trpi posljedice fizičkih napada te je često boli vrat ili glava, a pati i od nesanice, noćnih mora i vrtoglavice. Nakon posljednjeg napada, u rujnu 2008. godine, bila je prisiljena napustiti svoj dom i skrivati se te je do suprugova pritvaranja stanovala u hotelu. Na sudu je ispričala i kako je zlostavljanje počelo vrlo brzo nakon što su stupili u vezu, no cjelokupno zlostavljanje nije ušlo u kazneno djelo zbog zastare. U početku je s njima živio i njezin malodobni sin, no zbog zlostavljanja se odselio k svojem ocu.

Suprug bi je brutalno pretukao otprilike četiri-pet puta godišnje, obično prije praznika. Zbog pretrpljenih batina ni danas ne može podizati teške terete, a zaostale ožiljke po licu još uvijek prekriva šminkom. Nakon napada po tri-četiri dana nije mogla na noge te je morala uzimati i tablete protiv bolova. U jednom navratu nasilnik je čak slomio ruku čak i njezinu ocu.

Liječniku je otišla u pratnji prijatelja jer više nije mogla trpjeti bolove. Ispostavilo se da joj je slomljeno rebro te je tad policija pokrenula istragu.

Tukao ju je pet godina

Ožiljke na licu prekriva šminkom, a zbog batina ne može dizati terete

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 422
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina