Obavijesti

News

Komentari 43

Nasmiješena heroina: Izabela je bila jača od dva tumora...

Nasmiješena heroina: Izabela je bila jača od dva tumora...
3

Prošlo je pet godina od kad je prestala uzimati lijekove. Danas ide u četvrti razred, odlična je učenica, a njeznu živahnost i znatiželju roditelji jedva mogu pratiti...

VIDEO

Izabela Jindra (10) iz okolice Bjelovara nije imala ni dvije godine kad smo je prvi put upoznali. Bilo je to potkraj 2006. Ležala je u zagrebačkoj dječjoj bolnici i umornim, tihim glasom ponavljala kako je boli.

Bila je iscrpljena kemoterapijama, otpala joj je kosa, a ponekad je bila toliko slabašna da je jedva sjedila. Liječnici su joj te godine dijagnosticirali zloćudni tumor kosti lubanje, a kratko nakon toga i leukemiju. Dijagnoza je zbunila i same liječnike. 

- Samo je nekoliko takvih slučajeva u medicinskoj literaturi - kazala je tada Jasminka Stepan, voditeljica Onkološkog odjela u Klaićevoj dječjoj bolnici u Zagrebu. Majka Mira nije se odvajala od kćeri. U bolnici je uz nju bila od jutra do mraka. Držala ju je za ručice i skrivala suze. Znala je da će se njezino dijete oporaviti kad je nakon gotovo godinu dana u bolnici kazala da želi burek i cijeli pojela. Od tada je prošlo osam godina. Izabela ide u četvrti razred i skuplja petice. Kad dođe kući, najprije napiše zadaću, provjeri igrice na računalu pa odjuri do Flokice i Čupke, zečeva koje jako voli.

- Imamo i kokoši. A moja baka ima malo janje s kojim se najviše volim igrati. Ima i bikove, svinje, pse – priča nam Izabela prepuna energije. Otkrila nam je i da je zaljubljena u razrednog kolegu, a i on u nju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ima petogodišnju nećakinju Miu i nećaka Antonija (4) s kojima se igra i koji je moraju slušati jer je ipak starija.

- Svagdje mora biti glavna – nasmijala se njezina majka i otkrila da Izabela ima jako dobar apetit. Na kontroli u Zagrebu zadnji put su bile u studenome lani, a sljedeća kontrola je u ožujku. - Liječnica nam je rekla da se bolest ne bi smjela vratiti jer je prošlo više od pet godina od kad je prestala uzimati lijekove. Sve ovisi i o samom djetetu - kaže majka. No znaju svi da je Izabela pravi borac, prepuna je optimizma, energije, volje za životom, sve je zanima i sve želi vidjeti. Roditelji jedva prate njezin tempo. Posjetili smo je na rođendan 2009. i donijeli joj darove koje smo sakupili u redakciji 24sata. Doznavši da joj dolazimo u posjet, organizirala je roditelje. Otac Veno morao je otići na tavan po kobasicu, a majka Mira bila je zadužena za sok. Posjetila nas je i u redakciji u Zagrebu. Urednicima i najdražoj novinarki darovala je male stolnjake koje je isheklala njezina majka.

Zbog optimizma i hrabrosti 2008. bila je Ponos Hrvatske 

Izabelina bolest je sada u remisiji više od šest godina, što znači da toliko vremena nema znakova tumorske aktivnosti. Liječnici kažu da što više vremena prođe, veći su izgledi da se bolest neće nikada vratiti. Izabela je upravo zbog svojeg optimizma i hrabrosti bila Ponos Hrvatske 2008. godine.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...