Obavijesti

News

Komentari 81

Nastavnica iz Karlovca: Boks i likovni su moja velika strast

Nastavnica iz Karlovca: Boks i likovni su moja velika strast
8

Nevenka Mikulić (37), boksačica iz Karlovca, ujedno i nastavnica likovne kulture koja iza sebe ima 12 godina staža učiteljske karijere, a isto toliko i boksačke u ringu

VIDEO

Volim svoj posao, volim kreativnost i učenicima predavati likovnu kulturu, volim raditi s djecom, ali volim i boks, on je moja ljubav.

POGLEDAJTE SPECIJAL:

Pokretanje videa...

00:32

Rekla nam je to Nevenka Mikulić (37), boksačica iz Karlovca, ujedno i nastavnica likovne kulture koja iza sebe ima 12 godina staža učiteljske karijere u dugoreškoj Osnovnoj školi “Vladimir Nazor” i Osnovnoj školi “Barilović”, a isto toliko i boksačke u ringu. U karijeri je imala 60-ak mečeva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:35

- Do sada me nije nitko nokautirao, a zadala sam tri nokauta. Boksačica sam postala slučajno. Tijekom studiranja sam ‘natukla’ nekoliko kilograma, htjela sam se dovesti u formu i prijateljica je predložila da idemo na boks. To mi se činilo zanimljivo jer sam u to vrijeme strastveno pratila prijenose K1 turnira i borbe Mirka Filipovića u Japanu, a do tada nisam ni znala da u gradu postoji boksački klub. Zajedno smo s tadašnjih 25 godina došle u borilački klub Pit 119 i počele s treninzima. Prijateljica je ubrzo odustala, a mene je boks potpuno osvojio te sam ostala - govori Nevenka.

mikulic

Objašnjava da su spoj likovne kretivnosti te krvi i znoja u ringu za nju odličan izbor jer se nadopunjuju, iako to nekima djeluje nespojivo.

- U boksu je bitna kombinacija snage, izdržljivosti, eksplozivnosti, tehnike i koncentracije. Volim treninge i borbe, adrenalin i uzbuđenje u ringu, a s druge strane volim kreativnost i učenicima prenositi znanje. Za oboje treba doza ludosti. Učenici me podržavaju, bodre me pred mečeve. Ponekad se našale kad je netko nestašan na satu i kažu: ‘Pazi da ti učiteljica ne zada jedan kružni’ – kaže Nevenka. Sudjelovala je u mečevima diljem Hrvatske, u Italiji, Francuskoj, Nizozemskoj, Letoniji, Slovačkoj i u Tajlandu.

mikulic

- Dva puta sam osvojila zlato u Hrvatskoj, broncu na Europskom prvenstvu. Prije sedam godina proglašena sam najboljom seniorkom u tajlandskom boksu u Hrvatskoj, a prije šest sam osvojila Queen’s cup na natjecanju koje se održava povodom kraljičina rođendana u Tajlandu - ponosna je na svoje uspjehe.

Nevenkin trener Reny Cappucci govori da je kod nje odmah vidio nevjerojatnu upornost, jer dok su se momci na kraju treninga oblačili i pričali, ona je u kutu radila trbušnjake. Kad ju je odveo na prvi meč, po njezinu izrazu lica vidio je da će biti borac.

mikulic

- Uz Ivanu Habazin, još se samo Nevenka u Hrvatskoj natječe u kontinuitetu na ozbiljnim mečevima za titule. Nažalost, pojas još nismo osvojili, tri puta je jurišala na njega, ali zadnji meč od deset rundi s najboljom svjetskom boksačicom bio je vrlo izjednačen. To je za nju veliki uspjeh i priznanje, ali i dokaz da je veliki borac. Neminovno je da će uspjeti, samo je pitanje trenutka – zaključuje trener.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu