Obavijesti

News

Komentari 15

Nizozemski kralj vodi dvostruki život: Nikad me nisu prepoznali

Nizozemski kralj vodi dvostruki život: Nikad me nisu prepoznali
1

Nije tajna da je Willem -Alexander kvalificirani pilot, no nije se znalo za njegovo kopilotiranje, a kada se obraćao putnicima, kao kopilot se nije mora predstaviti putnicima

VIDEO

Nizozemski kralj Willem-Alexander, koji već 21 godinu bar dvaput mjesečno putuje zrakoplovima KLM-a, ali ne kao putnik već kao kopilot, najavio je skoro pilotiranje Boeingom 73, piše nizozemski dnevni list De Telegraaf. 

U intervjuu za De Telegraaf Willem-Alexander je kazao da je još od malih nogu zbog "plave krvi" bio pod povećalom javnosti, zbog čega je brojne pojedinosti iz privatnog života bio prisiljen skrivati od svojih sugrađana i općenito od javnosti. 

Jedna od njih je i informacija da je već 21 godinu "gost-kopilot" na letovima KLM-ovih zrakoplova Fokker 70. Otkrio je i da se počeo usavršavati za upravljanje Boeingom 737, s obzirom na to da će te zrakoplove KLM uskoro zamijeniti modernijima. 

Nije tajna da je Willem -Alexander kvalificirani pilot, no nije se znalo za njegovo kopilotiranje, a kada se obraćao putnicima, kao kopilot se nije mora predstaviti putnicima. 

Pedesetgodišnji otac troje djece i kralj 17 milijuna nizozemskih građana pilotiranje smatra svojih hobijem, koji ga "opušta od kraljevskih dužnosti i omogućuje mu da se fokusira na nešto sasvim drugo". Dodao je i da se nada kako će "u skoroj budućnosti uspjeti putovati i do dalekih destinacija". 

"Putnici me nijednom nisu prepoznali u uniformi. Možda su neki posumnjali, no nikad im se nisam predstavio", ispripovijedao je.

"Imate zrakoplov, putnike i posadu i ogromnu odgovornost za sve njih. Ne smijete u zrakoplov sa sobom ponijeti probleme sa zemlje. Morate se u potpunosti koncentrirati na nešto sasvim drugo, a za mene je upravo to onaj dio letenja koji mi omogućuje najveću relaksaciju", kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca