Obavijesti

News

Komentari 558

Papa svjedočio čudu: Hostija se pretvorila u živo srčano tkivo...

Papa svjedočio čudu: Hostija se pretvorila u živo srčano tkivo...
1

Papa Franjo je kao kardinal u Buenos Airesu svjedočio euharistijskom čudu. Znanstvenici su kasnije ustvrdili kako nemaju nikakvo racionalno objašnjenje za ono što su vidjeli...

VIDEO

Crkva je priznala autentičnost više od 130 euharistijskih čuda - odnosno pretvaranje hostije u tijelo, a vina u krv. Posljednje se dogodilo u Buenos Airesu prije 20 godina kada je nadbiskup bio Jorge Mario Bergoglio - današnji papa Franjo.

Velečasnom Alejandru Pezetu je 18. kolovoza 1996. nakon mise prišla župljanka i upozorila ga da na svijećnjaku stoji odbačena hostija. Pronašao ju je, stavio u posudu s vodom i pohranio u svetohraništu. Nakon osam dana je velečasni otvorivši svetohranište uočio da se hostija pretvorila u masu nalik na mišićno tkivo. O svemu je obavijestio svog nadređenog kardinala Bergoglia, koji je zatražio da naprave profesionalne fotografije.

Fotografirali su je 6. rujna, a vidljivo je da se mišićno tkivo značajno povećalo.

Cijeli slučaj su čuvali u tajnosti sljedećih nekoliko godina, no mišićno tkivo nije se raspadalo. Zato je Bergoglio 1999. naložio znanstvena ispitivanja tkiva čije su uzorke poslali na analizu u New York. Vodeći znanstvenici potvrdili su da je riječ o srčanom mišiću stijenke lijeve srčane komore, a zbog velikog broja bijelih krvnih zrnaca ustvrdili su kako je uzorak sa živog donora.

Naime, tkivo bi bez bijelih krvnih zrnaca propalo, a ona se na životu mogu održati jedva nekoliko minuta. Znanstvenicima su tada otkrili da su tkivo čuvali mjesec dana u običnoj vodi, a sljedeće tri godine u posudi s destiliranom vodom. Liječnik koji je vodio analizu ustvrdio je da za tako nešto nema nikakvo racionalno objašnjenje.

Papa Franjo se s još jednim čudom susreo i lani. Posjetio je napuljsku katedralu 24. ožujka. U druženju s redovnicima i redovnicima uzeo je relikvijar i poljubio ga, a zgrušana krv je opet postala tekućom. Kardinal Crescenzio Seppe uzeo je relikvijar i objavio nazočnima kako sv. Januárije sigurno voli ovog Papu jer je “već pola krvi postalo tekuće”, što je nasmijalo papu Franju i potaknulo njegovu duhovitost:

- Ako je krv samo napola postala tekuća, onda svetac misli da smo samo napola obraćeni. Moramo ustrajati - nasmijao se Papa.

Nakon nekoliko minuta krv je potpuno prešla u tekuće stanje. Vatikanski teolozi ističu da je papa Franjo prvi poglavar Katoličke crkve koji je nazočio čudu svetog Januárija. No to nije jedino čudo u njegovu životu.

- Čuda postoje i ja sam bio svjedok. Sve je moguće za one koji vjeruju - kazao je papa Franjo početkom pontifikata opisujući situaciju iz Argentine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 558
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca