Obavijesti

News

Komentari 39

Počeo najavljeni niz smaknuća: Ubili prvog od njih sedmorice...

Počeo najavljeni niz smaknuća: Ubili prvog od njih sedmorice...
1

Vlastima u Arkansasu se žuri jer se povlači lijek koji paralizira živce. Midazolam se povlači nakon niza pritužbi da ne sprečava patnju i bolnu smrt. Ipak, jedno smaknuće je odgođeno

VIDEO

Arkansas je počeo s najavljenim smaknućima. Kako je bilo ranije najavljeno u deset dana planiraju smaknuti više zatvorenika. "Žuri" im se jer se povlači lijek koji paralizira živce. 

Prvi je smaknut Ledelle Lee (51). On je proglašen mrtvim u četvrtak u 23.56 sati po lokalnom vremenu. Samo sat vremena prije odbijen je zahtjev da se napravi DNK analiza i eventualno dokaže njegova nevinost. Smaknuće je trajalo dvije minute. To je prvo smaknuće u Arkansasu od 2005. godine.  Lee nije davao posljednje izjave, a čini se da prilikom smaknuća nije patio.

Guverner Arkansasa Asa Hutchinson naredio je smaknuća, a njegov glasnogovornik je rekao da je pravda izvršena. Lee je  osuđen na smrtnu kaznu u veljači 1993. godine jer je pretukao i zadavio susjedu Debru Reese (26). Također je osuđen jer je silovao dvije žene te pokušao ubiti jednu djevojku. Sumnjičili su ga i da je ubio prostitutku. Lee je uhićen ubrzo nakon ubojstva susjede jer su ga zatekli kako troši novac koji joj je ukrao. Lee je tvrdio da nije ubojica.

Arkansas se "žuri" sa smaknućima jer će se krajem travnja prestati proizvoditi lijek koji se koristi prilikom smaknuća. Midazolam je vrlo jak anestetik koji paralizira centralni živčani sustav. No nakon niza pritužbi da lijek ne sprečava patnju i bolnu smrt, odlučeno je da se više neće proizvoditi pa će zatvori diljem Amerike uskoro ostati bez ovog jakog sedativa, a pitanje je čime će ga zamijeniti.

Za ovaj tjedan su planirana još tri smaknuća, dva sljedeći ponedjeljak, a jedno za 27. travnja. Jedno smaknuće koje su trebali planirali idući tjedan je odgođeno, piše SkyNews. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca