Obavijesti

News

Komentari 382

Glavaš: Poštenije bi mi sudili u Beogradu nego kod nas u RH

Glavaš: Poštenije bi mi sudili u Beogradu nego kod nas u RH
5

Nakon što je doznao da će biti pušten na slobodu, Branimir Glavaš prekinuo je štrajk glađu i počastio se juhom i jogurtom. Za vrijeme štrajka vidno je smršavio

VIDEO

- Zadovoljan sam i sretan što se obistinilo ono što sam rekao kad sam odlazio odavde – da ću se brzo vratiti. Dakle, ovo je još jedna potvrda da u hrvatskom pravosuđu nešto ne funkcionira. Hrvatsko pravosuđe je trulo kao trula bundeva. Očito da se u tom pravosuđu nešto mora mijenjati, a prva i osnovna stvar, govorim iz iskustva, treba provesti lustraciju! Hrvatsko pravosuđe je popunjeno ljudima koji ne poštuju ni Ustav ni hrvatske zakone niti međunarodne konvencije. Iskreno se nadam da će nakon sljedećih parlamentarnih izbora nova vladajuća garnitura poduzeti određene korake i riješiti taj problem, - prvo je što je ljutiti Branimir Glavaš izgovorio po svom povratku u Osijek u svoj stan na Preradovićevom šetalištu u utorak oko 19.15 sati. Ispred njegove zgrade u središtu grada dočekalo ga je više od 300 prijatelja, simpatizera i članova HDSSB-a.

- Imao sam suđenje koje je bilo krajnje nekorektno, nepošteno i nezakonito. Usuđujem se reći da bih imao poštenije suđenje u Beogradu ili Republici Srpskoj nego što sam imao u Zagrebu. Spreman sam se i dalje boriti i borit ću se, do sada su me šest puta uhićivali zbog jednog predmeta, spreman sam i ne bi me iznenadilo da i sljedeći tjedan, nakon što Državno odvjetništvo podnese žalbu na ovu današnju odluku, Vrhovni sud ponovo odluči da me se uhiti. Neka uhićuju, ali, mogu reći, iz petnih žila ću se boriti da se hrvatsko pravosuđe konsolidira, stabilizira i očisti i da tamo rade normalni i pošteni ljudi koji vole svoju domovinu. To sada nije slučaj, rekao je Glavaš.

Odgovarajući na pitanje o daljnjem političkom angažmanu, Glavaš je rekao da će se prvo malo fizički odmoriti, ali da nikakvi pritvori, zatvori i presude njega neće spriječiti da politički djeluje. Najavio je, za početak, veliku potporu koju će pružiti mladom predsjedniku stranke Draganu Vulinu na predstojećim parlamentarnim izborima kako bi HDSSB polučio što bolji rezultat.

Naglasio je da je zadovoljan svojim zdravljem, jer u protivnom ne bi izdržao napor štrajka glađu koji je trajao 26 dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pohvalio se da je odmah nakon što je na teletekstu pročitao odluku o svom puštanju iz pritvora pojeo juhu i jogurt te tako prekinuo štrajk glađu. Put od Zagreba do Osijeka podnio je dobro, stali su tek jednom malo odmoriti.

Pušten zbog lošeg zdravlja

Branimir Glavaš pušten je na slobodu nakon što je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda uvažilo prijedlog obrane da se Glavašu, zbog teškog zdravstvenog stanja u kojem se nalazi, ukine istražni zatvor. U pratnji svojih stranačkih kolega iz HDSSB-a i sina Filipa zaputio se u Osijek.

- Osjećam se dobro, vjerujem da ću se brzo oporaviti i vratiti snagu - rekao je Glavaš koji je odmah nakon puštanja iz pritvora prekinuo štrajk glađu.

Na odluku o puštanju može se žaliti tužiteljstvo, a o njihovoj žalbi trebao bi odlučivati Vrhovni sud. 

Ovo je već šesti put da Glavaš izlazi na slobodu.

Podsjetimo, istražni zatvor Glavašu je bio određen jer je Vrhovni sud početkom ožujka zaključio da je, po Zakonu o kaznenom postupku, takva mjera obvezna za sve okrivljenike kojima je izrečena kazna veća od pet godina. 

Nakon što je Ustavni sud u siječnju ukinuo pravomoćnu presudu Vrhovnog suda u slučajevima 'garaža' i selotejp' od osam godina zatvora, temeljem koje je Glavaš u Mostaru služio zatvorsku kaznu, na snazi je ostala presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je zbog ratnog zločina u Osijeku nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora. Ustavni sud također je naložio Vrhovnom sudu da ponovi postupak protiv Glavaša.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 382
VIDEO

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...
NOVA SAZNANJA?

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)