Obavijesti

News

Komentari 49

S ljetom je stigao dupin Bobi, s djecom se opet igrao u plićaku

S ljetom je stigao dupin Bobi,  s djecom se opet igrao u plićaku
1

OMILJEN: Najpoznatiji hrvatski dupin i ove je godine svratio u naše more i oduševio kupače u Neumu. Djeca su se veselo brčkala s dupinom Bobijem

VIDEO

Dupin je došao na otprilike deset, maksimalno petnaest metara udaljenosti od obale. Djeca su bila oduševljena, svi su se htjeli igrati s njim, rekao nam je Miroslav Turković (61), koji je svjedočio veselom morskom druženju. 

On je u utorak oko 11 sati na plaži Grand Hotela u Neumu snimio zaigranog dupina u veselom kupancu s djecom. Čak dva sata veseli dupin kupao se i igrao s djecom koja su se brčkala u moru, a veselo druženje zabilježio je naš čitatelj. Kako kaže Miroslav, supruga i on ležali su na plaži. Iznenada su spazili dupina koji se približava plićaku. 

- Dupin je prvo otprilike sat vremena bio s djecom, ronio je i skakao, a potom otplivao malo dalje. Nakon kratkog vremena ponovo se vratio među djecu. Sve skupa trajalo je skoro dva sata - dodao je Miroslav. Istaknuo je kako nitko od djece u moru nije bio uplašen, već su dapače svi bili jako veseli, zaigrani i zainteresirani za igru s dupinom. Nije čuo da ga djeca oslovljavaju s Bobi, kao ni jesu li mu nadjenula koje drugo ime, no Miroslava je prizor kojem je svjedočio na plaži naprosto oduševio. 

- Prvi sam puta ovdje i jako mi je drago da sam upravo ovakvo nešto vidio, bila je to odlična scena - dodao je naš čitatelj, koji je snimio igru s dupinom u Neumu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rekao je i kako se zaigrani dupin sljedeći dan u isto vrijeme ponovo vratio. 

- Djeca su opet jučer uživala u igri s dupinom. Ponovo je među njima bio nekoliko sati - zaključio je Miroslav, koji smatra kako će se Bobi još koji put vratiti da uveseli djecu. Podsjetimo, dupin Bobi posljednje dvije godine dolazi u naše more i kupa se s djecom. Čim se na plaži pojave malci, dolazi i on. Tako je prošle godine plivao u Novigradskom, a pretprošle u Karinskome moru kod Zadra.

Mladunci dupina plivaju oko Visa 

Institut Plavi svijet upozorava kako upravo u ljetno vrijeme na svijet stiže najveći broj mladunaca dupina. Upozoravaju kupače da obrate pažnju na novorođene dupine u skupinama te da im omoguće neometano kretanje. Bebe dupina snimljene su proteklih tjedana u okolici otoka Visa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović