Obavijesti

News

Komentari 12

Skromni: Nismo napravili ništa veliko, radili smo svoj posao...

Skromni: Nismo napravili ništa veliko, radili smo svoj posao...
11

Zdravlje za sve: Bore se protiv svih loših propisa u zdravstvenom sustavu, bave se humanitarnim radom i ne dopuštaju da ih invaliditet spriječi u njihovu radu

VIDEO

Glas pacijenata postala je Lovorka Hančić (42) iz Zagreba. Bori se za promjenu propisa HZZO-a prema kojem bolesni ne mogu dobiti lijek koji im treba.

- Počašćena sam što sam među ‘ponosima’ - rekla je Lovorka, čija se sugrađanka Ljiljana Vuletić (42) izborila za zdravlje svoje kćeri, a sad to čini za svu djecu. Vidjela je s kojim se teškoćama susreću roditelji u bolnici i sad to želi promijeniti.

- Ako je nagrada dokaz našeg djelovanja, jako sam zadovoljna i sretna. U najgorim životnim teškoćama, kad čovjek misli da izlaza nema, dovoljan je samo djelić nade da se one prebrode - ističe.

Davor Puklavec/PIXSELL

Za dobrobit sugrađana rade i programeri iz Varaždina i Splita, koji su smislili aplikaciju za davatelje krvi i pomoć djeci s autizmom.

- Počašćen sam što sam dio ovog tima. Nisam napravio ništa pretjerano veliko, radim samo svoj posao. Svima onima koji žele učiniti nešto korisno poručio bih da vjeruju u ono što rade koliko god to bilo teško - rekao je Ivan Pavičević (24), s kojim su u timu Luka Vidačak (25), Marko Marinović (23), Ivan Božić (24) i mentor Marko Matijević (29).

Ponos Hrvatske je i liječnik Stipislav Jadrijević (49). Hrabrom je operacijom spasio život pacijentici. Operirao joj je tumor izvan tijela.

- Ja sam samo radio svoj posao - rekao je, ali i dodao kako je, naravno, ponosan, baš kao što je to i Jelena Šeparović (29) iz Blata na Korčuli.

Davor Puklavec/PIXSELL

Majka troje djece darovala je koštanu srž koja je presađena muškarcu u inozemstvu i time mu je spasila život.

- Samo sam radila po savjesti i malo mi je neugodno zbog ovoliko pažnje - rekla je.

Đurđica Seits iz Virovitice nagradu je dobila jer ostavlja kuću mladim majkama i djeci. Ostatak obitelji s njom zbog toga ne razgovora. Humanitarni rad njoj je važniji - ponosna je i počašćena.

Baš kao Rade Šušnjar (61) iz Zagreba, koji se brine o ženi koju su prije 48 godina udomili. Nagradu je dobila i grupa znanstvenika koja je otkrila gen za rak jetre i naglo starenje kod djece. 

Davor Puklavec/PIXSELL

Ponos Hrvatske je i Tomislav Zadro (45) koji je, unatoč tome što nema nogu, postao svjetski prvak u biciklizmu, ali i profesor Bojan Bertek. Rodio se slijep, ali to ga nije spriječilo da tjedno prijeđe 500 kilometara kako bi svojim radom postao djelatan član društva. 

A to je svakako pomorac Darko Oreb (35), koji je na kruzeru omogućio dan iz snova djeci s teškoćama u razvoju. Svi ovi ljudi moraju nam biti primjer.

Davor Puklavec/PIXSELL

Nagradu su dobili i volonteri HGSS-a koji su 250 dana pomagali u poplavljenoj Slavoniji.

- Drago nam je da smo dobili nagradu, i to po drugi put, ali to je naš svakodnevni posao. U Gunji smo samo bili duže nego na drugim terenima - skromni kao i uvijek bili su HGSS-ovci Vedran Tešić,  Nenad Nikolić, Danijel Becić, Josip Granić i Ivica Škot. Hrvatska gorska služba spašavanja drugi je put Ponos Hrvatske, ali godišnje imaju preko tisuću intervencija. 

- Naravno da nam je drago da je netko prepoznao to što radimo i što su nas ponovno zvali na Ponos Hrvatske. Svi su naši članovi motivirani željom da pomognu drugima - rekao nam je Vedran Tešić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca