Obavijesti

News

Komentari 5

Saznaj kome darujemo invalidska kolica s posebnom prilagodbom!

Saznaj kome darujemo invalidska kolica s posebnom prilagodbom!
6

Svatko ima pravo na pokret i zato slavimo pokret zajedno! 24sata i ROG HOLI RUN&FEST vas pozivaju da poboljšate kvalitetu života sebi i svojim bližnjima.

Invalidska kolica s posebnom prilagodbom dajemo u ruke Stjepana Barana. Poslušajte njegovu priču:

Gotovo cijeli život gledam televiziju,gledam u ekran kompjutera ili gledam kroz prozor stana. Danas vani pada kiša. Tužno sjetno vrijeme koje ograničava kretanje većini ljudi. Malo je ljudi na ulici.

Podsjeća me to na mene. Moje je kretanje ograničeno, nedugo nakon rođenja. Vezan sam za kolica, od tog dana, ni kriv ni dužan. Kao što nitko od Vas nije kriv što kiša pada,tako ni ja nisam kriv što sam zarobljen u svome tijelu. Kriva je kiša što pada. U mom slučaju kriva je kiša što je padala. Kiša granata koje su padale te ratne godine, još uvijek pada i padat će dok postojim.

Bio sam kao beba u inkubatoru u Osjeku,u bolnici. Jedna kap od te kiše granata bila je dovoljna da ošteti elektrosustav bolnice i da ostanem jedno vrijeme bez kisika. Od tad prošlo je dvadeset šest godina. Dvadeset šest godina prilagodbe i navikavanja na poseban život. Uistinu poseban.

Ako mi ne vjerujete probajte si samo na jedan dan svezat noge, jednu uz drugu i zavezat jednu ruku uz tijelo. Bit će Vam to sasvim sigurno poseban dan. To Vam ja jamčim. Stijepan Baran.

Zašto vam sve ovo pišem. Zato što sam evo na netu pročitao da Rog holi run&fest uz slogan ”Slavimo pokret” organizira nagradni natječaj kojim želi pružiti potporu osobama s invaliditetom, boljom funkcionalnošću invalidskih kolica te im na taj način poboljšati kvalitetu života. Uvijet je da se ispriča priča u kojoj se treba navest zašto mislim i vjerujem da sam ja taj kojem će ta kolica poboljšat kvalitetu života. Vjerujem da sam ja taj jer mene i ovaj Rog holi run&fest povezuje eksplozija.

Rog holi run&fest će biti eksplozija boja, zabave, rolanja i trčanja,a to je sve meni jedna eksplozija bombe oduzela. Kažete da će Zagreb 13. svibnja bit okupan magičnim prahom u svim bojama i eto ja se nadam da će dio tog magičnog praha dotaći i mene.

Postoji i još jedan razlog zašto vjerujem da sam upravo ja osoba kojoj će te dodjelit ta kolica,a to je da ja ta kolica mogu podjelit sa svojom sestrom Ana Marijom koja ima tetraparezu. Ona ne može ništa sama. Ruke joj nisu u funkciji i potpuno je slijepa. Mi smo blizanci. Zajedno smo bili u inkubatoru tog nesretnog dana kad je olovna kiša padala. Ja ne znam pričat priče. Ovo nije priča,ovo je naš život i ta kolica bi nam dobro došla.

Molim Vas da ovaj tekst ne shvatite kao prošnju i kukanje.  Ne ovo je samo obavijest da postojimo moja sestra Ana Marija i ja,i da bi rado zaplesao s Vama pa makar i na kolicima, pa makar i kiša padala tog 13. svibnja. Nikad nijedna kiša nije padala a da nije prestala.

Od 20. travnja do 3. svibnja u 23:59 sati imali ste priliku ispričati nam pozitivnu priču u kojoj su glavni junaci vaši bližnji, osobe s invaliditetom, a autoru priče koja nas je najviše osvojila, u suradnji s ROG HOLI RUN&FEST-om, poklanjamo jedna invalidska kolica s posebnom prilagodbom. Želimo nekome kome je to potrebno pružiti potporu u kretanju uz bolju funkcionalnost kolica i poboljšati kvalitetu života.

A 13. svibnja 2017. na zagrebačkom Jarunu od 15.00 sati počinje nikad viđena zabava u Hrvatskoj!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

ROG HOLI RUN&FEST prvi puta u Hrvatskoj, za sve uzraste, obitelji s djecom i osobe s invaliditetom organizira utrku trkača, rolera i veliki DJ party u samoj ciljnoj areni utrke. Cijeli događaj upotpunit će šarenilo živopisnih holi boja kojima će se posipati sudionici dužinom cijele trase utrke i koje će dodatno uzavrijeti atmosferu. 

Na ROG HOLI RUN&FEST-u slavit će se pokret i jednakost te poticati na kretanje, bez obzira na ograničenja u kretanju, a na kraju utrke sudionike očekuje veliki DJ party uz Vanillaz i Kostu Radmana te razne animacije i food and drink corner.

Ulaznice za utrku i party, po cijeni od 50 kn, mogu se nabaviti online, u sustavu Entrio, a sve informacije o događaju možete pročitati na stranici www.holirunfest.com ili na Facebooku HoliZagreb.

Ovim događanjem Zagreb će dobiti, još jedan u nizu, vrhunskih sadržaja i svrstati se među najveće svjetske metropole koje su poznate po utrkama u bojama.

Pročitaj pravila nagradnog natječaja!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5
VIDEO

'Ovu super nagradu potrošit ćemo na liječenje u toplicama'
IZVUČENI DOBITNICI

'Ovu super nagradu potrošit ćemo na liječenje u toplicama'

Dobitnici pet nagrada od 5000 kuna u nagradnoj igri 24sata su Katica Galinec, Elizabeta Petrik, Danijel Dreven, Ivica Tuk te Ignac Vrančić. Čestitamo sretnim dobitnicima!

Podijeljen je i Crossland X, novi vlasnik nije mogao vjerovati
OPEL

Podijeljen je i Crossland X, novi vlasnik nije mogao vjerovati

U petak oko podneva izvlačili smo sretnog dobitnika novog prostranog Opel Crossland X. Super nagrada odvest će se do otoka Pašmana, gdje će ugledati svojeg novog vlasnika
Saznajte jeste li sretni dobitnik modernog Samsunga Galaxy
SAMSUNG S8+

Saznajte jeste li sretni dobitnik modernog Samsunga Galaxy

U utorak u prostorima redakcije 24sata izvukli smo osam sretnih dobitnika novog Samsunga Galaxy S8+ iz bubnja prepunog kuverti iz čitave Hrvatske, saznajte tko su sretni dobitnici