Obavijesti

News

Komentari 110

"Spasila sam psa s tračnica i vozila ga kod sebe u kabini..."

"Spasila sam psa s tračnica i vozila ga kod sebe u kabini..."
4

Maratonka: Jazavčarka Nuša je za tramvajem trčala čak devet postaja. ZET-ovka Božica Kočiš spasila ju je od smrti pod kotačima. Božica obožava životinje, a doma ima tri kujice

VIDEO

Prvi put sam je uočila na Kvaternikovu trgu. Kao da se fiksirala za moj tramvaj. Trčala je uz nas, pješaci su je micali s ceste, automobili zaobilazili, a kad ju je jedan umalo udario, rekla sam si: ‘Ma baš me briga za sve, neću dopustiti da pogine’, kaže Božica Kočiš (57). 

Vozačica tramvaja, koja već 32 godine radi u zagrebačkom ZET-u, dodaje kako ju je kujica Nušla pratila čak devet postaja. Trčala je za njom preko Vlaške, Šubićeve i Zvonimirove ulice, gdje je umalo podletjela pod automobil. Božica kaže da ju je tad od straha oblio hladan znoj. 

- Cijelo vrijeme sam je držala na oku. Imala sam sreće što je u gradu bila gužva pa su svi vozili sporo. Nisam mogla vjerovati da taj psić na tako kratkim nožicama može toliko juriti za tramvajem - čudi se Kočiš. Jazavčarka je nastavila ići za njezinim tramvajem broj 13 do Glavnog kolodvora i Trga bana Jelačića, a bliski susret s autom kraj Muzičke akademije na Trgu maršala Tita Božici je bio znak da mora krenuti u akciju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Blizu je Zeleni val i bojala sam se da će stradati. Zaustavila sam promet, otvorila vrata i izjurila. Nekoliko minuta sam je lovila po cesti, a kad mi je napokon dotrčala u naručje, zgrabila sam je i stavila kraj sebe u kabinu - prepričava vozačica. Iako su u početku bili zbunjeni situacijom, putnicima nova suvozačica nije smetala. 

- Jednom rukom sam vozila tramvaj, a drugom mazila kujicu jer je plakala poput djeteta. Dala sam joj vode iz svoje čaše jer sam samo to imala u kabini - kaže Božica. Jazavčarka je s njom napravila dva kruga po Zagrebu, od Kvaternikova trga pa do Žitnjaka. S obzirom na to da je nije mogla voziti do kraja smjene, Kočiš je pomoć tražila na društvenoj mreži. 

- Mirela Tot, administratorica grupe na Facebooku, objavila je da sam pokupila psića s ceste, a priča je završila i na radiju - rekla je vozačica. Vrijeme je prolazilo, a nitko se nije javljao za psa, pa je Božica zvala kćer Anu Marić (28). Ona je mamu dočekala na Vukovarskoj ulici i preuzela kujicu. Odvela ju je kući, gdje su obje zajedno zaspale pod dekicom. Božica je jazavčarku ujutro odvela veterinaru na očitanje čipa, a u međuvremenu se javio i vlasnik Igor Rogina (42). 

- Nušu sam 2004. udomio iz Noine Arke. Tada je imala oko dvije godine. Bivši vlasnik ju je zatukao sjekirom, pa i danas ima ožiljak na leđima. Iako je bakica i jedva vidi na jedno oko, puna je energije i obožava se voziti tramvajem - kaže Igor. Živahna Nuša je u dvorištu u Domjanićevoj ulici prokopala rupu u ogradi, otišla u skitnju i tako završila kod Božice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a