Obavijesti

News

Komentari 70

'Umro mi je na rukama': Ispod drva podmetnuli su mu bombu

'Umro mi je na rukama': Ispod drva podmetnuli su mu bombu
1

Nikica Ostović (35) poginuo je u subotu u ličkom Kuterevu. Eksplozija mu je raznijela ruku i ozljedila mu glavu, vrat i prsa. Nije mu bilo pomoći. Policija traži zasad nepoznatog počinitelja

VIDEO

Umro mi je na rukama. Ugušio se u vlastitoj krvi. Bomba mu je raznijela ruku, a komadi su ga pogodili u prsa, vrat i glavu, rekao je Ivan Malčić koji je prvi dotrčao do Nikice Ostovića (35) iz ličkog Kutereva.

Nikica je u subotu ujutro slagao narezana drva u prikolicu traktora. Ostalo mu je još nekoliko većih dijelova. Kad je podigao zadnji, ispod je bila bomba. Eksplodirala je i ubila ga.

- Bio sam 15-ak metara od njega i stresla me eksplozija - opisao je Malčić tragično jutro. Nikica je obilno krvario, imao je brojne rane. Malčić je pozvao Hitnu i 112. Nikica je, nažalost, brzo podlegao teškim ranama. Kuću stradalog brzo je okružila policija. Slučaj je preuzelo Županijsko državno odvjetništvo iz Karlovca. Unatoč tvrdnjama da su mu prijetili i trovali vodu, pokojnik ništa od toga nikad nije prijavio policiji.

- Sve je počelo prošle jeseni. Netko mu je pustio ovce iz staje. Potom su mu ukrali dva janjca. Otrovali su mu bunar ulivši otrov u pitku vodu. Ulili su mu i petrolej u drvenu kacu za skupljanje šljiva. Na koncu su po seoskom asfaltu i prometnim znakovima osvanuli grafiti uvredljivog seksualnog sadržaja upućeni njegovoj supruzi - kažu mještani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodali su da Nikica nije ozbiljno shvaćao prijetnje pa ih nije ni prijavio policiji. Pričaju da je bio duša od čovjeka.

- Uvijek je bio spreman svakom pomoći i u najnezgodnijem trenutku. Ostavio bi što god je radio i pomogao kome je trebalo. Zato nikome nije jasno tko ga je mjesecima imao na piku - kažu susjedi, koji se slažu kako je prava sreća u ovoj nesreći to što Nikičina kći Antonija nije bila kod kuće u trenutku stravične tragedije. Devetogodišnjakinja je bila nerazdvojna s ocem i sigurno bi bila s njim i dok je cijepao drva, ali je kobne subote bila u posjetu rodbini u Gospiću. Dijetetu su rekli što se dogodilo, ali kažu da to još ne može pojmiti i da je u stanju šoka. Policija je jučer protiv nepoznatog počinitelja podnijela kaznenu prijavu.

I stradalog Nikicu su nekoliko puta kazneno prijavili. Imao je ilegalno oružje, a i nekoliko puta se sukobio s policajcima, te je zaradio i kaznene prijave zbog vrijeđanja i omalovažavanja službenih osoba.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu