Obavijesti

News

Komentari 49

Tehno-lopovi: Bez provale iz automobila u Zadru krali stvari

Dva provalnika iz Slovačke (39 i 48 godina) krali su stvari iz skupocjenih automobila na zadarskom području uz pomoć sofisticirane tehnologije

VIDEO

Zadarski policajci muku su mučili s krađama stvari iz automobila. U mjesec dana iz čak 16 auta ukradeni su GPS uređaji, novčanici itd. Stvari su bile ukradene bez znakova provale.

Vlasnici automobila iz kojih su bile ukradene stvari bili su u čudu jer su bili uvjereni da su zaključali svoje limene ljubimce. No pregledavanjem nadzornih kamera trgovačkih centara policajci su otkrili da se uvijek u blizini okradenih automobila nalazila Kia slovačke registracije. Čim se za vikend pojavila dojava o okradenom autu u Ulici akcija Maslenica, na intervenciju su izašli policajci Miroslav Ušljebrka (42) i Tomislav Jović (27). 

24sata


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
24sata

Ponovno je u blizini okradenog auta bila Kia iz Slovačke. Policajci su uhitili dva Slovaka i kod njih našli uređaj kojim su blokirali daljinsko zaključavanja na autima. 

Prije nego što su ih predali sucu istrage Županijskog suda u Zadru, Slovaci su policajcima pokazali unajmljeni apartman, u kojem su čuvali plijen, ali i šaht u Murvici u koji su bacali neiskoristive bankovne kartice, osobne iskaznice i ostale dokumente koji im nisu koristili. Plijen kojeg su se domogli procijenjen je na 80-ak tisuća kuna.

Isti policajci bebi su dva puta spasili život

Dino Stanin/PIXSELL

Više od pola godine prije nego su razotkrili slovačke lopove, policajci Miroslav Ušljebrka i Tomislav Jović učinili su još jedno dobro djelo. Propucanom mališanu, jureći do bolnice, u vozilu su zaustavili krvarenje, dali umjetno disanje i masirali srce. 

Čuli smo obavijest na svojoj stanici da u Kijevskoj ulici naoružani muškarac trči za drugim. Odmah smo uključili rotirajuća svjetla i sirene te krenuli tamo. Za dvadesetak sekundi stigla je dojava da je muškarac ranjen iz vatrenoga oružja. Za manje od dvije minute bili smo na mjestu događaja. Tamo su bili i drugi kolege te susjedi. Prizor je bio strašan. Na podu je u lokvi krvi ležao ranjeni Marino Orlović (49) - ispričali su policajci. 

Miroslav i Tomislav morali su otkriti tko je napadač, koji je pobjegao. Dok je jedna susjeda stavljala komade odjeće na rane ranjenoga Marina, njih su dvojica krenula prema Maji Musap Orlović, koja je u naručju držala njihova desetomjesečnoga sinčića..

- Došli smo bliže majci koja je u naručju držala dijete. Zapravo nitko od prisutnih nije primijetio da je dijete ranjeno. Svi su bili koncentrirani na ranjenoga muškarca i njemu pružali pomoć. Kad smo prišli bliže, vidjeli smo doslovno kako iz sljepoočnice curi krv, a i kost lubanje je virila van. Odmah nam je bilo jasno da je to opasna prostrjelna rana glave - prisjeća se Tomislav. Kolega Miroslav dodaje kako je Hitna pomoć primila dojavu o samo jednoj ranjenoj osobi, zbog čega su na mjesto nesreće došli samo jednim vozilom. U tom trenutku dvojica heroja morala su donijeti sudbonosnu odluku. I odlučila su ispravno.

- Radilo se o sekundama. Odlučili smo da nećemo čekati Hitnu nego dijete prevesti sami policijskim vozilom u bolnicu. Tomislav je bebu uzeo iz majčina naručja, potrčali s njom prema autu. Imali samo jednu stvar u glavi - spasiti djetetov život - kažu nam dvojica odvažnih zadarskih policajaca. Miroslav je vozio, a Tomislav je ranjenu bebu držao u naručju. S njima je na stražnjem sjedalu bila i mama koja je bila u potpunom šoku. Uslijedile se scene kao iz akcijskih filmova. Za samo dvadesetak sekundi bili su u Ulici Ante Starčevića. Pod sirenom i rotirkama vozili su najbrže što su mogli, pazeći da u utrci s vremenom ne ugroze život ostalih sudionika u prometu. Vozili su po nogostupu, u pogrešnom smjeru, samo kako bi što prije bili u bolnici - ispričali su policajci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a