Obavijesti

News

Komentari 126

Tolušić se protivio: Vukovac ide u ministarstvo poljoprivrede

Tolušić se protivio: Vukovac ide u ministarstvo poljoprivrede
5

MOST SVOJE NE OSTAVLJA: Ružica Vukovac će postati nova državna tajnica u ministarstvu poljoprivrede uz žestoki otpor HDZ-ova ministra Tomislava Tolušića

VIDEO

Sjećate se mostovke Ružice Vukovac koja je slučajno čula plan za razbijanje Mosta i zbog toga je pala dogovorena koalicija sa SDP-om?

U zadnjih godinu dana sve joj je krenulo nizbrdo. Nesuđena je ministrica poljoprivrede, izgubila je zastupničko mjesto u Saboru, HDZ joj je srušio proračun u Velikoj Kopanici pa je izgubila načelničku fotelju.

Ali Most svoje ne ostavlja, pa se pojavilo svjetlo na kraju tunela. Ružica Vukovac će biti nova državna tajnica u HDZ-ovu Ministarstvu poljoprivrede koje vodi Tomislav Tolušić. Informacija nam je potvrđena iz više izvora, a navodno se i Vukovac veselo hvali po općini da joj je osigurano novo radno mjesto. Kako saznajemo, već danima traje prava pobuna u HDZ-u protiv te ideje, ali su na kraju unatoč negodovanju, odlučili popustiti. HDZ i Most se već razmimoilaze u nizu ideja, od otvaranja arhiva, pa do zakona kojim bi se spašavao Agrokor i lokalnih sredina, pa je radi mira u kući stariji partner ipak odlučio popustiti Mostu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema našim informacijama, ministar Tomislav Tolušić se borio “rukama i nogama” da mu Vukovac ne bude državna tajnica, a za to je imao potporu dobrog dijela drugih HDZ-ovaca koji je smatraju nekompetentnom za taj resor. Tolušić nam se nije javio, niti odgovarao na poruke vezano uz temu Vukovac, ali zato je njegov stranački suradnik bio pričljiviji.

- Tolušiću je već pomoćnik Mostov Krunoslav Karalić. Čovjek je doktor agronomije, izuzetno je stručan, radi i ministar s njim izvrsno surađuje. Most ipak gura Vukovac koja nije kapacitet Karalića, a sada bi mu ona trebala biti nadređena. Tolušić bi radije da on napreduje i boji se da će otići – prepričava nam upućen sugovornik iz stranke. Most je ipak progurao svoju članicu u ministarstvo koje je žarko željela. Unatoč opetovanim pozivima i porukama, Vukovac nam se nije javila za komentar. 
 U Mostu su također odšutjeli zašto su je odlučili imenovati za drugu osobu ministarstva poljoprivrede. Vukovac je inače prije nešto više od godinu dana, figurirala kao nova ministrica poljoprivrede.

- Ja dolazim iz štale i moja je obaveza reći što u toj štali ne štima: rezultati su porazni, Hrvatska ovisi o uvozu, i to uvozu nekvalitetne hrane. Treba napraviti zaokret od 180 stupnjeva ako ne želimo da nam selo izumre – poručivala je tada Vukovac.  

Vukovac je diplomirana pravnica, te jedna od osnivačica poljoprivredne udruge Život koja se bori za prava poljoprivrednika.

Vukovčevi imaju i svoj OPG, pa iako nije vodila velike sustave, Vukovac je smatrala da je idealna za ministricu jer poznaje teren i probleme “malog” seljaka.

Ostalo je samo pitanje kada će postati nova državna tajnica. Jedni sugovornici kažu da je to moguće ubrzo, dok drugi smatraju da bi prvo mogla sudjelovati u kampanji za lokalne izbore, pa tek onda ići na tajničko mjesto.

Navodno je Most planira kandidirati i za županicu Osječko-baranjske županije. Iako Vukovac ima male šanse za postati županica, Mostu je na ovim lokalnim izborima važno osvojiti što više glasova i što više mjesta u lokalnim i regionalnim vijećima. Vukovac je koliko-toliko poznato lice, pa bi zbog toga trebala biti isturena u bitci, a u svakom slučaju je čeka državno tajničko mjesto.

Državni tajnici imaju plaću do 15.000 kuna, zavisno od staža, broja djece i mjesta iz kojeg dolaze.

Tako će moći i vratiti dug koji ima prema poreznoj upravi. U veljači ove godine je prijavila da državi, za koju će sada raditi, duguje skoro 13.000 kuna. Krenula je od duga od 200.000 kuna, ali kada je u javnost procurila ta informacija, ona je tvrdila da dug nije njen, nego od supruga.

- Moj bivši suprug na moje ime je otvorio ugostiteljski obrt. Bez ikakvog upozorenja i komunikacije sa mnom, a uslijed poteškoća u poslovanju, u jednom trenutku je prestao plaćati poreze, doprinose i režije za navedeni lokal - pravdale se tada.

Nova državna tajnica je za sebe uvijek tvrdila da se sama izborila za sve. Radila je studentske poslove, nakon razvoda sama se brine o kćeri. U politiku je ušla kao nezavisna načelnica slavonske općine Velika Kopanica, a zatim se pridružila Mostu.

Vukovac jedni opisuju kao dobrohotnu osobu, dok joj drugi odriču kompetencije da se može baviti zahtjevnim resorom poljoprivrede. U svakom slučaju, Vukovac se vraća.     

Počela je u HSS-u, a kasnije su joj najbliži suradnici okrenuli leđa

Vukovac ima 43 godine i posao državne tajnice će joj biti kruna karijere. Bila je prvo u HSS-u, s njima je išla i na prve izbore za Europski parlament, ali je onda napustila stranku i bila nezavisna. U prosincu su joj i njeni ljudi u Velikoj Kopanici okrenuli leđa. HDZ u čiji resor sada dolazi je bio protiv proračuna, ali je ključni glas bio dotadašnje suradnice Vukovac, Marice Hos.     

  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.