Obavijesti

News

Komentari 300

Tri plotuna i tri MIG-a obilježit će početak proslave u Zagrebu

Tri plotuna i tri MIG-a obilježit će početak proslave u Zagrebu
23

MIMOHOD U ZAGREBU: Od Držićeve do Savske ulice proći će kolona duža od četiri kilometara s 3000 pripadnika oružanih snaga, 300 vozila i 30 zrakoplova

VIDEO

Svečanost proslave 20. godišnjice VRO 'Oluja' u Zagrebu počinje u 18 sati nakon što predsjednica Republike i vrhovna vojna zapovjednica Kolinda Grabar Kitarović zapovijedi 'Neka mimohod krene!'.

Na početku mimohoda biti će ispaljena tri počasna plotuna, a zatim će tri borbena zrakoplova MIG 21 preletjeti preko Ulice grada Vukovara.

Od Držićeve do Savske ulice proći će kolona duža od četiri kilometara u kojoj će sudjelovati 3000 pripadnika oružanih snaga, 300 vozila i 30 zrakoplova.

POGLEDAJTE VIDEO: Probni mimohod u Zagrebu

Pokretanje videa...

24sata 00:29

U Bračkom kanalu z a vrijeme trajanja mimohoda u sklopu plovnog postroja Hrvatske ratne mornarice isplovit će četiri raketne topovnjače Flotile Hrvatske ratne mornarice (HRM) i dva ophodna broda Obalne straže RH. HRM će također sudjelovati u postroju mimohoda s dva obalna lansera.

Mimohod će pratiti i svečani program na kojem će hrvatsku himnu 'Lijepa naša' otpjevati 12-godišnja Mia Negovetić uz klapu 'Sveti Juraj' Hrvatske ratne mornarice.

Svečani program nastavit će se i na Zrinjevcu gdje program počinje isto u 18 sati, a prijenos vojnog mimohoda prikazivat će se na velikom platnu na kojem će se kasnije prikazivati prigodni filmovi iz arhive Ministarstva obrane.

Glazbeni program uz DJ-a Marteka počinje u 20 sati i trajat će do ponoći. Proslava će u večernjim satima završiti i velikim vatrometom  s nebodera na Trgu bana Josipa Jelačića.

Pročitajte više o temi na stranici 20 godina 'Oluje'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 300
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca