Obavijesti

News

Komentari 235

'U idućih mjesec dana zatvara se 27 malih Konzum trgovina'

'U idućih mjesec dana zatvara se 27 malih Konzum trgovina'
1

Dio radnika prebacit će se u trgovine na obali, obzirom da je sezona, a drugi će biti zbrinuti u skladu sa zakonom što znači da imaju pravo na otkazni rok i otpremninu, kaže predsjednica Sindikata trgovine

VIDEO

Kroz sljedećih mjesec dana zatvorit će se 27 Konzum trgovina, a riječ je o manjim poslovnicama s najviše pet zaposlenika. Tvrdi to predsjednica Sindikata trgovine Zlatica Štulić, a te informacije je dobila od Radničkog vijeća te tvrtke. 

U slučaju zatvaranja trgovina, kaže Štulić, dio radnika prebacit će se u trgovine na obali, obzirom da je sezona, a gdje nedostaje radne snage. Ukoliko zatvorene trgovine budu dane u najam drugim poduzećima, postoji mogućnost da će zaposlenici biti premješteni novim poslodavcima, navodi Štulić.

Prilikom zatvaranja trgovina, predsjednica Sindikata podsjeća na kolektivni ugovor prema kojem naglašava kako se svi radnici moraju zbrinuti i prema kojem svi imaju pravo na otkazni rok i otpremninu

Ističe da su sindikalni povjerenici u stalnom kontaktu s upravom Konzuma te da su se našli i s izvanrednim povjerenikom za Agrokor Antom Ramljakom koji ih je informirao o svim daljnjim koracima poslovanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:25

Podsjetimo, predsjednik Uprave Konzuma Slavko Ledić ranije ovog tjedna najavio je kako se prilikom procesa restrukturiranja koncerna planira zatvoriti ukupno između 80 i 100 Konzum trgovina, ali i otpustiti radnike.

- Svake smo godine optimirali svoju prodajnu mrežu, a neke smo trgovine s obzirom na strukturu stanovništva zatvarali. Ove godine to ćemo intenzivno raditi jer nam je u fokusu profitabilnost prodavaonica. Zatvorit ćemo određeni broj trgovina, ali ljude ćemo zbrinuti u skladu sa zakonom. Zatvorit ćemo od 80 do 100 prodavaonica -  rekao je Ledić.

Tom prilikom Ramljak je naglasio kako će istodobno uz smanjenje neprofitabilnih trgovina raditi i na otvaranju novih. 

- Mislim da smo prošli najteže razdoblje i da je pred nama razdoblje u kojem moramo napraviti sve da poboljšamo financijski rezultat i profitabilnost Konzuma. To ćemo i napraviti u sljedećih pola godine - istaknuo je Ramljak kojemu je trenutno fokus na poslovanje u susjednoj BiH što je posebno naglasio nakon jučerašnjeg sastanaka u Sarajevu s tamošnjim predstavnicima Vlade. 

- Moj fokus u narednom periodu je poslovanje Agrokora na tržištu Bosne i Hercegovine. Koncept rebrendiranja Konzuma u Mercator vrlo je kompleksan i radimo ga u fazama. Trenutno naši timovi u Konzumu i Mercatoru zajedno s vanjskim savjetnicima rade evaluaciju i utvrđuju korake koji su nužni kako bismo imali kompletan uvid. Moram naglasiti kako je u ovom procesu izuzetno važna suradnja svih čimbenika i stoga apeliram na sve dobavljače da budu konstruktivniji u svom pristupu. Ovo je proces za koji je izuzetno bitno da svi imamo u vidu dugoročni cilj, a to je da kreiramo novu vrijednost, da Bosna i Hercegovina ima konkurentno tržište i da sačuvamo radna mjesta - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 235
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca