Obavijesti

News

Komentari 0

Sanadera pred kućom čekalo cvijeće: 'Ipak je dobar susjed'

Sanadera pred kućom čekalo cvijeće: 'Ipak je dobar susjed'
20

Sanader je za progon optužio Jadranku Kosor. Članovi Facebook grupe Ćaća se vraća poručili su mu da ne zaboravi dicu svoju. On je rekao: Pratit ću vas na Fejsu

VIDEO

>>>Najnovije informacije

Ivo Sanader je pješice, u pratnji odvjetnika Gorana Suića stigao pred kuću u Kozarčevoj ulici. Nije bio pričljiv.

Pred kućom ga je dočekao buket cvijeća , koje je ostavila susjeda.

- Ipak je bio dobar susjed - rekla je novinarima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Suić je sa Sanaderom ušao u kuću. Nakon nekog vremena je izašao i vratio se s automobilom u koji je ušao Sanader. Ne zna se kamo su se zaputili.

Davor Višnjić/PIXSELL

Sanader na slobodi, bez ikakvih mjera opreza

Ivo Sanader je slobodan bez ikakvih uvjeta i mjera opreza. Nakon tri godine izašao je iz zatvora u Remetincu. Dočekali su ga odvjetnici. i velik broj novinara:

- Izuzetan je osjećaj izaći na slobodu. Hvala obitelji i prijateljima koji su imovinom jamčili za mene. Hvala i odvjetnicima, moj odnos s njima prerastao je profesionalne okvire - poručio je Sanader odmah po izlasku izrazivši žaljenje što Hrvatska još nije postigla EU i NATO standarde kad je riječ o pravosuđu:

- Meni se za slična djela sudilo u četiri ili pet postupaka. Da su bili spojeni branio bih se sa slobode . Evidentno je da u mom slučaju više nije napravljeno, a to je da me se svaki čas može na temelju sad jednog, sad drugog postupka poslati u istražni zatvor ili pritvor. Mislim da je to kršenje ustavnih prava, konvencija i zakona - izjavio je Sanader dodavši da je zadovoljan što u hrvatskoj ipak imamo instance koje mogu donijeti ispravan pravorijek.

POGLEDAJTE VIDEO: Nasmijan Sanader izašao iz zatvora

Pokretanje videa...

24sata Video 00:13

Aktualne izbore Sanader nije želio komentirati:

- Politiku neću komentirati , politikom se više ne bavim, to je završena stvar. Imam sada nekoliko postupaka i na to ću se koncentrirati. Uvjeren sam da ćemo ih na kraju dobiti - rekao je Sanader odbijajući komentirati nedavne parlamentarne izbore.

Sanader je izjavio kako je protiv njega montiran politički proces za kojeg odgovornom smatra Jadranku Kosor.

- Ona je naredila moj progon Mladen Bajiću, a on ju je morao poslušati - kazao je Sanader.

Upitan je li ukrao novac jer u odluci Ustavnog suda piše da se sumnja da je kriv za Fimi mediju, Sanader je odgovorio:

- Tko je to dokazao? To nije dokazano.

Negov odvjetnik Čedo Prodanović demantirao je da su krađu novca dokazali sudovi i napomenuo kako su sumnja i krivnja kilometrima daleko.

Bivši premijer izjavio je i da će večer provesti sa svojom obitelji i prijateljima i razmišljati o nastavku procesa protiv njega. Pohvalio se i podrškom koju je dobivao iz inozemstva:

- Nekoliko političara iz EU mi je dalo podršku . Neću govoriti o čemu smo razgovarali, ali činjenica je da su bili tu i posjetili me. Izvucite sami iz toga zaključak.

Članovi Facebook grupe Ćaća se vraća Sanaderu su doviknuli "Ćaća, nemoj zaboravit' dicu svoju" na što im je on odgovorio:

- Pratit ću vas na Fejsu.

Pokretanje videa...

24sata 01:00

Pred zatvorom u Remetincu u srijedu poslijepodne okupilo se mnoštvo novinara, ali i znatiželjnih građana koji su došli vidjeti trenutak izlaska Ive Sanadera iz pritvora.

Bilo je i onih koji su došli Sanaderu iskazati podršku. Nekolicina ih je donijela transparent na kojem je pisalo: 'Ćaća, dica tvoja te čekaju'.

Na pitanje zašto su došli pred Remetinec, jedan od njih koji je kazao samo da mu je ime Aleksandar rekao je da su došli da dočekaju Ćaću.

Pokretanje videa...

24sata 00:45

- On već godinama ovdje leži nevin - rekao je. Nije htio odgovoriti misli li ozbiljno ili se šali.

Podsjetimo, nakon što je protekle tri godine proveo u zatvoru, bivši premijer i predsjednik HDZ-a izašao je na slobodu . Ustavni sud je zaključio da je Vrhovni sud Sanaderu nezakonito produljio istražni zatvor kada je 30. rujna 2015. ukinuo nepravomoćnu prvostupanjsku presudu u slučaju Fimi media. Županijski sud tu je odluku u srijedu potvrdio i sada se Sanader razduži i obavi potrebne formalnosti prije izlaska iz Remetinca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS