Obavijesti

Pad hrvatskog standarda, gore samo kod Bugara i Rumunja

Pad hrvatskog standarda, gore samo kod Bugara i Rumunja
1

Dok životni standard pada ili stagnira, postaje sve teže spajati kraj s krajem

VIDEO

Hrvatski građani sve lošije žive, a prema nekim istraživanja, samo Bugari i Rumunji imaju niži standard života od Hrvata u čitavoj Europskoj uniji. Ušli ste u tridesete, a još uvijek vam mama kuha? Uz trenutačne cijene nekretnina, očekivano je da se sve više Hrvata odlučuje na život s roditeljima. Kvadrat vlastite nekretnine u centru Zagreba košta više od 2.000 eura, a uzevši u obzir prosječne hrvatske plaće, za vlastiti stan u centru Zagreba morali biste raditi više od 16 godina. Svih tih 16 godina morali biste ostavljati sa strane sva svoja mjesečna primanja. 

MMI Design

Pola milijuna vozila starijih od deset godina

U Hrvatskoj je sve više automobila starijih od 10 godina, štoviše, prosječna starost automobila na hrvatskim cestama je iznad 13 godina. Svjetska ekonomska kriza ostavila je velik trag i na hrvatskim cestama. Naime, u godinama prije ekonomske krize su hrvatskim cestama putovali automobili stari tek nešto više od 10 godina. Prosječne brojke ne otkrivaju koliko je zapravo starih automobila u Hrvatskoj. Primjerice, u 2011. godini gotovo pola milijuna automobila koji su prošli tehničke preglede bilo je starije od 13 godina. 

ChewBaru

Prosječna plaća ne pokriva troškove života

Koliko puta vam se dogodilo da iz dućana iziđete razočarani zato što su svi artikli na akciji već davno rasprodani? Svaka osoba u tridesetima, a pogotovo u četrdesetima, trebala moći ući u dućan i kupiti si osnovne stvari bez gledanja u cijenu i razmišljanja o konačnom iznosu računa. To nije nimalo lak zadatak zato što prosječna hrvatska plaća ne pokriva potrebe jedne obitelji. Nezavisni hrvatski sindikati izračunavaju potrošačku košaricu i kažu da je za život prosječnoj četveročlanoj obitelji potrebno gotovo 7 tisuća kuna. Državni zavod za statistiku računa prosječnu neto plaću Hrvata i oni kažu da prosječni Hrvat na raspolaganju ima 5,722 kune za sve troškove. 

Svaki deseti Hrvat putuje izvan Europske unije

Svatko bi si trebao moći priuštiti odlazak na putovanje u inozemstvo svake godine. I to svake godine na neku novu destinaciju koja nije Srbija ili Bosna i Hercegovina. Ulazak u Europsku uniju omogućio je lakši odlazak u inozemstvo, ali zapadna Europa ostaje tek nedosanjani san brojnim hrvatskim turistima. Gotovo dvije trećine svih Hrvata godišnje odmore provode unutar granica Lijepe naše. Tek 12% hrvatskih turista odlučuje se na putovanja izvan Europe, prema podacima jednog istraživanja. Last minute putovanja u neke, ne baš tako sigurne, zemlje može biti iznimno povoljno. Odlazak u Tunis može se organizirati za manje od 3.000 kuna po osobi, ali Tunis ima povijest terorističkih napada, a posebno na turiste na godišnjim odmorima.

Važnost redovitog vježbanja i relaksacije

Osobe u trećem i četvrtom desetljeću života bi trebale moći si priuštiti si otići na kavu s prijateljima i to bez razmišljanja o tome tko će platiti i kad je happy hour u nekom kafiću. U toj dobi posebno je bitno voditi računa i o zdravlju i bilo bi super da si možete priuštiti članstvo u nekoj pristojnoj teretani. A nakon odlaska u teretanu, trebali biste si moći priuštiti kvalitetnu masažu za opuštanje. 

Fortrade je platforma za online trgovinu što je najlakši način zarade putem interneta iz udobnosti vlastitog doma. Pokušajte si promijeniti budućnost. Počnite danas. 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja