Obavijesti

Show

Komentari 21

D. Bućan o prvoj ljubavi: Mojca iz Slovenije zvala me u plićak

D. Bućan o prvoj ljubavi: Mojca iz Slovenije zvala me u plićak
3

DOBRA, STARA VREMENA Lidija Bačić želi da joj netko otpjeva ljubavnu pjesmu, kao što je to napravio izvjesni Toni M. na satu engleskog. Tada je pobjegla, ali danas bi ostala

VIDEO

Bili smo na moru, mislim u Malom Lošinju, imali smo tri godine. Imala je plavu, kovrčavu kosu i cijelo vrijeme mi je vikala: ‘Idemo u vodu!’. I tako smo mi stalno trčali po plaži, ulazili i izlazili iz mora. Moja prva ljubav bila je Slovenka, a zvala se Mojca, prisjetio se Dušan Bućan (39).

Tomislav Miletic/PIXSELL

Prva ljubav glumcu, koji se proslavio kao Mickey Benetti, bila je uzvraćena i rado se sjeti ljeta koje je proveo s Mojcom u plićaku. Kasnije je više nije vidio. 

Krešimir Žanetić

36), pjevačica grupe Elemental, prvu je ljubav doživjela već u vrtiću.

- Tijekom popodnevnog odmora, dok su svi drugi spavali, mi smo spojili svoje krevete i pričali smo, družili se, šaputali... Sjećam se uzbuđenja, osjećaja da nešto skrivamo, da je to naša mala tajna, bilo je jako slatko. Kao da imaš nešto što drugi nemaju - kaže Remi. S prvom se ljubavi razišla nakon vrtićkih dana.

Neki se sjećaju i onih kasnijih, malo 'ozbiljnijih' ljubavi.

Duško Jaramaz/PIXSELL

- Krajem osnovne škole je to bilo, on je bio s mora, iz mjesta gdje smo imali vikendicu i tamo smo uvijek ljetovali. Nije bila ljubav na prvi pogled, ali je definitivno bila velika ljubav kad se dogodila - kaže Renata Končić Minea (38).

Nakon ljetne ljubavi i kasnije su se viđali, ali nisu ostali bliski. Spajaju ih, kaže, zajednički prijatelji pa ponekad čuje kako živi, ali ništa više od toga.

Svoje se prve simpatije sjetila i pjevačica Lidija Bačić (30).

- Mislim da se svi dobro sjećamo prvih ljubavi jer nema ništa slađe od toga. Prve nespretne izjave da nekoga volimo i još nespretniji poljupci. Sve je bilo tako nevino, milo, iskreno i od srca - kaže Lidija. Za razliku od mnogih koji se možda ne sjećaju imena ili lica svoje prve ljubavi, ona je zapamtila puno toga.

- Sjećam se malog Tonija M. koji mi je nakon sata engleskog, kad smo učili dječje ljubavne pjesmice, pjevao ‘You Are My Sunshine’. Ja nisam znala kako reagirati pa sam jednostavno pobjegla! Ha, ha, to su bili lijepi dani - kaže Lidija. Često se sjeti Tonija i njegove serenade. - Danas će ti muškarac jedva reći da te voli, a kamoli otpjevati ili napisati neki lijepi stih - zaključuje. 

Goran Stanzl/Pixsell

Glumac Enis Bešlagić (41) kaže da je vječno zaljubljen. Zato mu je, kaže, teško sjetiti se prve ljubavi.

- Sjećam se djevojaka koje su obilježile moje djetinjstvo, kao i mladost. Uvijek se sjećaš tih poruka koje smo izmjenjivali i pogleda kojih je bilo puno više nego poljubaca. Bilo je to neko drugačije vrijeme. Onaj osjećaj kad si sretan samo kad se sjetiš nekoga, a tek kad ga vidiš, srce ti mnogo brže tuče - rekao je Enis.

Pjevačica Nives Celzijus (34) zaljubila se u prvom razredu osnovne škole u 'fatalnog Zorana'.

Instagram

- Bio je iz Lovrenca, mjesta gdje su mi živjeli baka i djed. Bila sam dvije-tri godine potajno zaljubljena u njega – kaže Nives, koja je svake godine praznike provodila u Lovrencu.

- Mislim da smo se sviđale gotovo svim dječacima u susjedstvu. Djed bi znao ludjeti jer bi već od ranog jutra zvonili na vratima kapije i bježali, ostavljajući mi crvene ruže pred vratima. Među njima je bio i fatalni Zoran. Baka i ja bismo se ponekad skrivale iza zavjesa te gledale dečke kako nose cvijeće i bježe. Srce bi mi poskakivalo od sreće kad bih ugledala i svojeg Zorana – ispričala nam je Nives, koja dodaje kako nikad nije dobivala toliko cvijeća kao tada. Zoran nikad nije saznao kako je bio njezina simpatija.

- Pomislim često kako bih voljela ponovno osjetiti tu ludu, nevinu dječju zaljubljenost i iskreno se nadam kako je moguće ponoviti taj osjećaj i u mojim godinama – rekla je Nives. 

Detalja se sjeća i pjevačica Danijela Martinović (44). Imala je 13 godina, a on je stanovao u zgradi nasuprot njezine prijateljice.

- Satima sam zurila u njegov prozor, a kad bi se svjetlo upalilo, skrivala sam se iza zastora kao lopov. Zvali su ga Bajaga jer je bio ‘pljunuti’ pjevač koji je tada harao, baš sam bila sretnica - prisjetila se Danijela. Je li to bila prava ljubav danas više nije sigurna, ali bila je 'zaljubljena preko ušiju'.

- Čekala sam pokraj telefona da zazvoni, gledali smo se, malo ljubili, držali za ruke, a onda su nam se ruke ispustile i svatko je odšetao u svoj svijet - rekla je Danijela. Nisu se više nikad vidjeli. 

Goran Jakuš/Pixsell

O prvoj ljubavi nije htio razgovarati glumac i voditelj Tarik Filipović (43).

- Ja se ne sjećam ničega prije svoje supruge. Ne da se ne sjećam ljubavi iz osnovne škole, nego se ne sjećam ni u koju školu sam išao - našalio se Tarik, koji je već deset godina u sretnom braku s bivšom Miss Hrvatske Lejlom Filipović (39). 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'