Obavijesti

Show

Komentari 5

Haljina od milijun dolara: Ona je oborila Kennedyja s nogu

Haljina od milijun dolara: Ona je oborila Kennedyja s nogu
1

Marilyn Monroe je nosila provokativnu haljinu na proslavi 45. rođendana predsjednika Johna Fitzgeralda Kennedyja u Madison Square Gardenu 19. svibnja 1962. godine

VIDEO

Zanosna haljina boje kože sa kristalićima u kojoj je Marilyn Monroe lascivno otpjevala 'Happy Birthday Mr. President' prodana je Martinu Zweigu za 1,26 milijuna dolara na današnji dan prije 17 godina.

Marilyn je nosila provokativnu haljinu na proslavi 45. rođendana predsjednika Johna Fitzgeralda Kennedyja u Madison Square Gardenu 19. svibnja 1962. godine. Preminula je manje od tri mjeseca poslije od predoziranja tabletama. Pronađena je mrtva u svom krevetu, a neki i danas tvrde kako je riječ o ubojstvu.

Happy Birthday Mr. President Marilyn Monroe Dress is pictured in this photo provided by Julien

Jean Louis je dizajnirao legendarnu haljinu koja je bila toliko pripijena da je glumica jedva hodala. Bila je krojena po njenim mjerama, a postoje priče kako su njegovi asistenti završavali haljinu na Marilyn. Naime, ona ju je odjenula, no htjela je da bude savršeno uska pa su oni tek tada dovršavali neke dijelove.

Haljina je bila provokativna za to vrijeme jer je Marilyn u njoj izgledala kao da je gola. Kada je izašla na pozornicu, skinula je bijelu krznenu bundu kojom je skrivala bež kreaciju. Kada su uzvanici vidjeli haljinu, bili su šokirani. Ona je isticala njenu figuru i otkrivala leđa.

Mnogi svjedoci iz tog vremena tvrdili su da je Marilyn prilikom izvedbe rođendanske čestitke predsjedniku Kennedyju bila pod utjecajem opijata. Jedva je izgovarala riječi, a kada je pjevala, očijukala je s predsjednikom i svim muškarcima u dvorani što je naljutilo Jackie Kennedy. U to vrijeme, javnost je brujala o plavušinoj aferi s predsjednikom.

Poduzetnik Martin Zweig kupio je haljinu 1999. godine te je taj potez smatrao pravim ulaganjem. On je u međuvremenu umro, a haljinu sada prodaju njegovi nasljednici. Ona će se na dražbi prodavati za manje od mjesec dana, odnosno 17. studenoga, u Los Angelesu.

- Ta haljina ima vrijednost kao Monet. Velikog je povijesnog značenja te je povezana s jednom od najutjecajnijih glumica našeg vremena - rekla je Darren Julien, predsjednica 'Julien's Auctions' koji su objavili aukciju zakazanu za studeni.

Druga glumičina haljina prodana je za veću svotu. Komad koji je nosila u 'The Seven Year Itch' prodan je za vrtoglavih 4,6 milijuna dolara. Darren Julien procijenila je da će se haljina s proslave Kennedyjevog rođendana prodati za 3 milijuna dolara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...