Obavijesti

Show

Komentari 3

Prvi Sea Star: Rođena nova festivalska zvijezda Europe

Prvi Sea Star: Rođena nova festivalska zvijezda Europe
7

Osam mjeseci priprema i nezapamćen interes od same najave dolaska festivala u Hrvatsku rezultirale su time da je Sea Star postao jedan od najvećih morskih festivala u Europi

VIDEO

Nakon četiri nezaboravna dana, od 25. do 28. svibnja, uz spektakularne nastupe i nepresušnu energiju, završeno je prvo izdanje Sea Star Festivala u sunčanoj laguni resorta Stella Maris u Umagu. EXIT Ljeto ljubavi, koje spaja čak četiri zemlje regije, počelo je na najbolji mogući način i lansiralo sjajnu novu zvijezdu na festivalskom nebu Europe, a Sea Star je opravdao titulu jednog od najiščekivanijih festivala na Jadranu. 

Osam mjeseci priprema i nezapamćen interes od same najave dolaska festivala u Hrvatsku rezultirale su time da je Sea Star već od premijernog izdanja postao jedan od najvećih morskih festivala u Europi. S nastupima najvećih svjetskih headlinera, vrhunskom produkcijom i više od 50.000 oduševljenih posjetitelja iz više od 70 zemalja, koji su tijekom četiri dana i noći prošli kroz festivalska vrata, Sea Star već sada i službeno konkurira za prvi sljedeći ciklus EFA nagrada za najbolji europski festival. Ako se tome još doda da je sve proteklo bez ijednog incidenta ili bilo kakve štete, može se s pravom reći da je rođena nova festivalska zvijezda Hrvatske, regije i cijele Europe. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čak 220% više turista u Umagu nego prošli vikend

Zanimljivo je i to da je Sea Star festival od prve objave do konačnog otvaranja, zbog izuzetnog interesa čak trostruko uvećao početni kapacitet i duplirao broj festivalskih zona. Prema službenim podacima Turističke zajednice Umaga, svi smještajni kapaciteti u Umagu i okolnim mjestima bili su popunjeni, a za festivalske dane zabilježeno je 50.000 noćenja gostiju iz više od 70 zemalja svijeta. Po podacima TZ Umag, u odnosu na prošli vikend u Umagu i okolici, zabilježen je rast posjete od čak 220%! Umag je dokazao suvremeni turistički koncept službenog slogana HTZ, 'Full of Life', gdje današnji turisti traže izvanserijska iskustva i sadržaje.

Izvođači iznad očekivanja - same riječi pohvale

Prekrasna laguna Stella Maris dom je Sea Star Festivala, gdje se u četiri dana izmjerilo 70 izvođača, a uvertira u sve je bio je nulti dan s kojim je još jednom potvrđena posebna veza Sea Stara i Umaga, grada koji se pokazao kao izvrstan domaćin posjetiteljima iz svih krajeva svijeta. Veliki pečat na cijeli festival stavio je kultni i eksplozivni The Prodigy koji je pred euforičnom publikom prikazao očekivano spektakularan nastup, a Umagu već poslije prvog hita udahnuo autentičan EXIT duh koji sad stanuje i u Istri. Živuća legenda plesne glazbe Fatboy Slim vratio se na “mjesto zločina”, gdje se nakon sedam godina još uvijek prepričavaju legende o njegovom nastupu, samo da bi opet potvrdio da je nenadmašni house majstor čiji će nastup ostati upamćen najmanje koliko i niska hitova kojom je raspametio desetke tisuća u Stella Marisu. 

Berlinski techno heroj Paul Kalkbrenner izveo je maestralan nastup u finalu glavnog dijela festivala i publiku doveo do sunčanog jutra u prizoru koji se mogao usporediti samo sa Exitovom kolosalnom Dance Arenom. Novi miljenici regionalne publike, Modestep, po prvi put u regiji svojim su live nastupom priuštili erupciju energije koja će još dugo strujiti među posjetiteljima, a Pendulum su u DJ setu su dokazali zašto spominjanje drum’n’bassa ne može proći bez njih. Sjajna zvijezda elektronske glazbe i hitmaker Spiller donio je svoje plesne tonove pod otvorenim nebom, a Dubioza Kolektiv je u naletu energije pokosila sve s dub, reggae i rock ritmovima rezerviranima za najveće pozornice. Ovdašnji techno doajeni svjetskog glasa, UMEK, Marko Nastić i Petar Dundov, opravdali su udarne termine, nastupivši rame uz rame sa nekim od najvećih globalnih zvijezda, dok su nepresušni talenat iz regije prikazali još i S.A.R.S, Brkovi, Artan Lili, Pips, Chips & Videoclips, Bad Copy, Elemental, Jonathan, Sassja, Kiša metaka, Kandžija, Nipplepeople, Kawasaki 3p, Rambo Amadeus i domaćini festivala Urban & 4. 

Cjelodnevni oproštajni party u laguni potrajao je do zalaska sunca uz ritmove aktualnog superstar producenta Mahmuta Orhana čiji je hit "Feel" označio službeni završetak festivala i prvog od četiri festivala velikog, regionalnog EXIT Ljeta ljubavi. Sljedeći su na redu Temišvar i Revolution festival od 1. do 3. lipnja, zatim 17. EXIT na Petrovaradinskoj tvrđavi, koji ove godine traje čak pet dana i noći, od 5. do 9. srpnja, da bi se ljeto na kraju ponovo vratilo na more uz Sea Dance festival od 13. do 15. srpnja na spektakularnoj plaži Jaz

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac