Obavijesti

Sport

Komentari 39

Čilić sredio Isnera, Murray se osramotio, ispao je i Karlović

Čilić sredio Isnera, Murray se osramotio, ispao je i Karlović
1

Marin je vratio Isneru koji je Međugorca dobio u zadnja dva meča. Murray je senzacionalno ispao od 90. igrača svijeta, a Queen's nema ni drugog nositelja jer je izgubio i Stan Wawrinka

VIDEO

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobijedio je u dvoboju 1. kola travnatog ATP turnira u londonskom Queensu Amerikanca Johna Isnera 7-5, 6-3. Čiliću je za pobjedu nad gorostasnim Isnerom, 21. igračem svijeta, trebalo samo malo više od sat vremena igre, a sve zahvaljujući više nego sjajnom  servisu jer je na svoj početni udarac u cijelom meču izgubio samo šest poena.

U prvom setu je Marin dočekao priliku u 11. igri, iskoristio je uopće prvu "break-loptu" u meču i potvrdio je odmah dobivanjem svog servisa za 7-5. Čilić je do novog oduzimanja Isnerova servisa došao već u prvom gemu drugoga seta, a drugi "break" je uslijedio na samom kraju, kod 5-3. Čilić je u drugom setu na svoj servis izgubio samo jedan jedini poen. 

Bila je ovo "slatka osveta" nad Isnerom, koji je u zadnja dva meča Međugorca pobijedio ove godine u Rimu i lani u Parizu. Ukupno su igrali devet puta, a Čilić sada vodi s 7-2. U sljedećem kolu Čilić kao četvrti nositelj ide na još jednog Amerikanca, 19-godišnjeg Stefana Kozlova (149. na ATP listi) s kojim dosad nije igrao.    

Murraya šokirao 'lucky loser', Div izgubio od Južnog

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Marinovom gornjem dijelu ždrijeba bio je Andy Murray. Bio, jer je senzacionalno ispao od 'lucky losera', Jordana Thomspona, 90. igrača svijeta. Australac je izbacio prvog igrača svijeta 7-6, 6-2 za najveću pobjedu u karijeri. Nakon prvog, Quenn's je izgubio i drugog nositelja jer je Feliciano Lopez sa 7-6, 7-5 izbacio Stana Wawrinku.

Ivo Karlović izgubio je u 1. kolu u Halleu od Rusa Mihaila Južnog 3-6, 6-7 (6). Karlović je izgubio "dvoboj veterana" protiv 34-godišnjeg Južnog, koji je iskoristio i Karlovićev umor jer je prije dva dana igrao i izgubio finale Hertogenbosha. 
Karlović je loše započeo meč i izgubio svoj servis u šestom gemu, a nakon što je, opet na svoj servis, spasio set-loptu kod 3-5, u narednom gemu je Karlović imao čak četiri "break-lopte" da ostane u setu, no Južni je sve spasio. 

U drugom setu su obojica propustila samo po jednu loptu za obrat, a u 13. igri Južni je poveo s 4-0, Ivo se vratio s pet uzastopnih poena i poveo s 5-4, potom spasio meč-loptu kod 5-6, ali je drugu na svoj servis Južni iskoristio i otišao u 2. kolo. Bio je ovo njihov peti međusobni dvoboj i četvrta pobjeda Južnog, kojeg je Karlović uspio pobijediti samo prije tri godine i to upravo u Halleu. 

Donna izgubila na startu, Ana slavila

Samo dva dana nakon što je osvojila turnir u Nottinghamu Donna Vekić je poražena na startu travnatog WTA turnira u Birminghamu od Amerikanke Allison Riske s 2-6, 6-7 (2).

Osječanka se nije snašla u dvoboju s Riske, 46. igračicom svijeta, koju je pobjeđivala u oba njihova međusobna dvoboja lani na Tajvanu i ove godine u Indian Wellsu. U prvom setu Vekić dvaput gubila svoj servis, a u drugom setu nije bilo "breaka", iako je Donna imala lopte za obrat u drugom i osmom gemu. U 13. igri Amerikanka je odjurila na prednost 3-0 i 5-1 i nastup u Birminghamu je za Vekić bio gotov  nakon sat i pol igre. 

Ana Konjuh slavila je u 1. kolu travnatog WTA turnira u Mallorci pobijedivši Tunižanku Ons Jabeur 7-6 (1), 4-6, 6-3 nakon dva sata igre. Dubrovkinja se kao sedma nositeljica turnira na španjolskom toku Mallorci poprilično namučila protiv Tunižanke, koja je 106. na WTA listi.

Konjuh je hvatala zaostatak u sva tri seta, a u prvom je Jabeur povela s 3-1, da bi Ana odmah u sljedećem gemu vratila svoj servis i u 13. igri lako došla do prvog seta sa samo jednim izgubljenim poenom. U drugom je odlučio samo jedan "break" i to onaj Tunižanke kod 2-2, a Ana u desetom gemu nije uspjela vratiti "break" unatoča čak pet lopti za obrat. I u trećem setu je Jabeur povela (3-1), ali je Konjuh s dva oduzimanja servisa pokazala kako je s pravom 28. igračica svijeta.

U 2. kolu Konjuh ide na bolju iz susreta Latvijke Anastasije Sevastove i Amerikanke Varvare Lepchenko. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida