Obavijesti

Sport

Komentari 20

De Gea bi mogao biti najskuplji golman: Evo koga će nadmašiti

De Gea bi mogao biti najskuplji golman: Evo koga će nadmašiti
1

Ako do transfera dođe, De Gea će ući na listu top 10 najskupljih nogometaša svijeta ikada. Tamo bi mogao nadmašiti veličine poput Zidanea, Kake, Ibrahimovića, Figa...

VIDEO

Bomba "David De Gea" nikako da pukne. Oko godinu dana, ako ne i više, spominje se transfer u Real Madrid. De Gea je zagrijan, Real je zagrijan, United i Mourinho su svjesni da ga neće moći zadržati i sve što se treba dogoditi su transakcija i potpis.

David de Gea na ljeto će postati najskuplji golman u povijesti nogometa. Real Madrid za španjolskog golmana spremio je između 70 i 75 milijuna eura čime će za 20-ak milijuna prestići dosadašnjeg rekorda Buffona kojeg je Juventus Parmi platio 53 milijuna eura, tvrdi Marca.

I ne samo to. Ako do transfera dođe, De Gea će ući na listu top 10 najskupljih nogometaša svijeta ikada. Tamo bi mogao nadmašiti veličine poput Zidanea, Kake, Ibrahimovića, Figa...

Povodom velikog transfera, najvećeg u povijesti kada su u pitanju čuvari mreže, prisjetili smo se kog će to David De Gea sve nadmašiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. Gianluigi Buffon

Možda i najbolji golman u povijesti je 2001. godine prešao iz Parme u Juventus za 53 milijuna eura. Do dan-danas nitko taj rekord nije srušio, a De Gea bi mogao biti prvi.

2. Manuel Neuer

Njemački reprezentativac 2011. godine prešao je iz Schalkea u Bayern. Transfer je bio težak 30 milijuna eura.

3. David De Gea

Španjolac će nadmašiti i sam sebe. 2011. godine United ga je kupio za 25 milijuna eura, a sada vrijedi 50 milijuna više.

4. Claudio Bravo

Guardiola je pod mus htio Claudija Brava iz Barcelone kada je stigao u City. Premda je tada imao već 33 godine, Čileanac je stigao za 18 milijuna eura.

5. Angelo Peruzzi

Bivši talijanski reprezentativac jedan je od najboljih talijanskih golmana u povijesti. Popularni "Tyson" prešao je iz Intera u Lazio 2000. godine za 17,9 milijuna eura.

6. Jan Oblak

Slovenac je svoje dokazao u Benfici, a nakon toga ga je kupio Atletico Madrid za 16 milijuna eura. Danas je jedan od najboljih golmana svijeta.

7. Samir Handanović

Zadnjih nekoliko godina slovenski golman je najveća uzdanica Intera uz Maura Icardija. Da ga nema, situacija bi u slavnom talijnskom klubu bila puno gora. Stigao je iz Udinesea 2012. godine za 15 milijuna eura.

8. Petr Čech

Bivši golman Chelseaja je pod stare dane napravio transfer nakon što je londonski klub pod Mourinhom odlučio da ga više ne treba. Arsenal ga je platio 14 milijuna eura.

9. Fraser Forster

Čudno je kako Englez još nije napravio transfer u neki ozbiljniji klub. Southampton ga je 2014. godine doveo iz Celtica za 12,5 milijuna eura.

10. Marc-Andre Ter Stegen

Ter Stegenu su tek 24 godine, a već je jedan od najskupljih golmana svijeta. Tržišna vrijednost mu je 22 milijuna eura što je uvelike uvjetovano njegovim klubom - Barcelonom. Španjolski prvak doveo ga je 2014. godine iz Borussije Mönchengladbach za 12 milijuna eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener