Obavijesti

Sport

Komentari 35

Doktor je izgubio od Del Potra, karata za Davis Cup više nema

Doktor je izgubio od Del Potra, karata za Davis Cup više nema
1

Ipak, oni koji nisu uspjeli kupiti ulaznice u prethodna dva dana ne moraju još izgubiti svaku nadu da će im praćenje dvoboja tenisača Hrvatske i Argentine biti onemogućeno

VIDEO

Argentinac Juan Martin del Potro svladao je u petak Ivu Karlovića sa 6-3, 6-4 u četvrtfinalnom meču ATP turnira u švedskom Stockholmu, koji je bio svojevrsna uvertira njihovom mogućem dvoboju u finalnom okršaju Davis Cup reprezentacija Hrvatske i Argentine. 

Karlović je po peti put zaigrao protiv 28-godišnjeg Argentinca i po četvrti put zaredom izgubio okršaj. Hrvatski veteran bio je bolji samo 2007. na turniru u Nottinghamu, kad se prvi put susreo s tada 18-godišnjim Del Potrom. Te iste godine Karlović je osvojio naslov u Stockholmu, kao treći hrvatski tenisač kojem je to uspjelo, nakon Gorana Ivaniševića (1992.) i Nikole Pilića (1969.)

Dvoboj u Stockholmu odlučio je po jedan 'break' u svakom setu. Do prvog je Argentinac stigao u drugom gemu, nizom od četiri poena nakon što je Karlović imao 30-0. Karlović nije dobio priliku vratiti izgubljeno, ali je 'breakom' zaprijetio u drugom gemu drugog seta.

Naime, Del Potro je četiri puta bio suočen s 'break-loptama', ali je sva četiri poena uspio osvojiti i spriječiti Karlovića da dođe do prednosti. Novi, odlučujući 'break' Argentinac je napravio u sedmom gemu, u kojem je naš tenisač ostao bez ijednog poena. Del Potro je put u polufinale 'zacementirao' s dva asa, nakon 71 minute igre.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Argentinac se odlično nosio s Karlovićevim servisima, što najbolje pokazuje podatak da je hrvatski tenisač osvojio za njega skromnih 67 % poena kad je pogodio prvi servis, a kod njega je taj postotak prosječno veći od 80. Takvu je iskorištenost prvog servisa imao Del Potro koji je jedini krizni trenutak na početnom udarcu imao početkom drugog seta.

Del Potro će u polufinalu za suparnika imati još jednog bivšeg pobjednika, Bugarina Grigora Dimitrova koji je u Stockholmu slavio 2013. godine, a ove godine do polufinala stigao pobijedivši Južnoafrikanca Kevina Andersona u tri seta.

Rasprodane karte za Davis Cup

U roku od 36 sati, kako su pušteni u prodaju putem interneta, svi kompleti ulaznica za finale Davis Cupa, njih oko 6500, rasprodani su, tako da nema nikakve sumnje da će Arena Zagreb od 25. do 27. studenoga, kad će se tamo hrvatski i argentinski tenisači boriti za veliki srebrni pehar, biti do kraja ispunjena.

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić pokrenuo je program za prodaju ulaznica u srijedu u 14.45 sati, a već u petak ujutro više nije bilo na raspolaganju nijednog kompleta ulaznica za sva tri dana. Kompleti su prodavani u tri kategorije: po cijeni od 300 kuna za mjesta u gornjem prstenu zagrebačke Arene, 450 kuna za srednju kategoriju te 500 kuna za mjesta koja su najbliža terenu.

Ipak, oni koji nisu uspjeli kupiti ulaznice u prethodna dva dana ne moraju još izgubiti svaku nadu da će im praćenje dvoboja tenisača Hrvatske i Argentine biti onemogućeno. Ovisno o tome hoće li biti rasprodani svi sponzorski i VIP paketi, koje na raspolaganju ima Hrvatski teniski savez, u određenom trenutku bi se jedan dio tih ulaznica mogao naći u prodaji. Radi se o mjestima i u gornjem i u donjem prstenu Arene Zagreb.

Nema nikakve sumnje, finale Davis Cupa bit će najposjećeniji teniski događaj u hrvatskoj povijesti, s obzirom na to da će kapacitet Arene za ovaj dvoboj biti oko 15.500 mjesta.

Podsjetimo, Hrvatska će pokušati po drugi puta osvojiti trofej kojeg je u dosadašnjoj, 116 godina dugoj povijesti, osvajalo samo 14 zemalja. Prvi put su naši tenisači trijumfirali 2005. godine, kad su u Bratislavi svladali Slovačku s 3-2. Na popisu pobjednika nema Argentine, jer su njezini tenisači izgubili sva četiri finala u kojima su zaigrali (1981, 2006, 2008. i 2011.). Uz to što su posljednjih deset izdanja triput bili finalisti, Argentinci su još četiri puta zaustavljeni u polufinalu.

U međusobnim dvobojima s Hrvatskom Argentina vodi 3-0, a sva tri meča odigrana su u četvrtfinalu. Argentina je slavila 2002. i 2012. godine u Buenos Airesu, a 2006. u zagrebačkom Domu sportova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida