Obavijesti

Sport

Komentari 137

Evo mene doma: Ratko Rudić vratio se u hrvatski vaterpolo

Evo mene doma: Ratko Rudić vratio se u hrvatski vaterpolo
2

Osjećao sam da trebam nastaviti raditi u hrvatskom vaterpolu. U razgovoru s čelnicima Saveza dogovorio sam da se ponovo uključim kao član Stručnog savjeta, kaće legendarni Ratko Rudić

VIDEO

Legendarni Ratko Rudić vratio se u hrvatski vaterpolo! Teško da u ovom trenutku može doći vijest koja će više razvezati osmijeh ljubiteljima vaterpola i svima koji prate Barakude. Rudić nije nastavio suradnju s Brazilom koji je vodio na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, već se vratio u Hrvatsku te je postao dio stručnog savjeta HVS-a.

Hrvatska je u Riju upravo preko Rudićevog Brazila izborila polufinale. No Rudić nam je uzvratio jednom od najtežih poraza u povijesti hrvatskog vaterpola, kad je Brazil 2015. godine senzacionalno razbio Hrvatsku na otvaranju Svjetske lige 17-10.

- Poslije završetka mog angažmana u Brazilu, vratio sam se u Hrvatsku. Kako sam osjećao da trebam nastaviti raditi u hrvatskom vaterpolu, u razgovoru s čelnicima Saveza dogovorio da se ponovo uključim. I to naravno u segmentu u kojem mogu najviše doprinijeti, što je kroz stručni rad. Tako smo dogovorili da se priključim Stručnom savjetu zbog čega sam izrazito zadovoljan. Nastavljam svoj rad gdje sam ga i započeo od povratka iz Amerike 2004. - rekao je Ratko Rudić.

Do njegova dolaska hrvatski vaterpolo potonuo je u prosječnost. Prije njega nismo osvojili ništa, a kad je došao, osvojili smo sve. Rudić je sedam godina bio na kormilu reprezentacije, Hrvatska je osvojila sva tri najveća odličja i 10 medalja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No onda je odlučio da je dosta i oprostio se od hrvatske klupe.

- Nije mi bili teško odlučiti se, došli smo do vrha. Dosta je bilo, 30 godina na klupi me umorilo - pričao je Ratko nakon Olimpijskih igara u Londonu.

No nije dugo izdržao u mirovini. Iako je ostavio otvorenim pitanje povratka na hrvatsku klupu, sjeo je na - brazilsku. Ali ljubav prema Hrvatskoj bila je jača i evo Ratka opet u hrvatskom vaterpolu. Istina, u stručnom savjetu. Ali nikad se ne zna...

Ukupno je u igračkoj i trenerskoj karijeri osvojio 64 trofeja od čega 19 klupskih naslova i 45 reprezentativnih medalja uključujući 18 zlatnih, a na europskim i svjetskim prvenstvima te olimpijskim igrama osvojio je 21 medalju uključujući 10 zlata. Radi se o čovjeku koji je jedan od najuspješnijih izbornika u povijesti svih sportova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića