Obavijesti

Sport

Komentari 3

Fešta 'barakuda' u Vukovaru: Hrvatska lako protiv Francuske

Fešta 'barakuda' u Vukovaru: Hrvatska lako protiv Francuske
6

Bio je to prvi nastup jedne nacionalne selekcije u gradu heroju, pa nije ni čudo što je svih 700 mjesta u novoizgrađenom bazenu bilo popunjeno. Hrvatska je na kraju lako pobijedila Francusku

VIDEO

U 5. kolu B skupine Svjetske vaterpolske lige Hrvatska je u utorak u Vukovaru pobijedila Francusku sa 16-6  (5-3, 6-1, 2-0, 3-2)  i kolo prije kraja zadržala je vodeće mjesto u skupini koje vodi na završni turnir Svjetske lige.

Veliku pozornost pobudila je utakmica hrvatske vaterpolske reprezentacije u Vukovaru, jer je to bio prvi nastup jedne nacionalne selekcije u gradu heroju, pa nije ni čudo što je svih 700 mjesta u novoizgrađenom bazenu bilo popunjeno. 

Među gledateljima su bili predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić, te brojni drugi ugledni gosti.

Reprezentacija Hrvatske nastupila je u najjačem sastavu, a kako je u 2. kolu "kombinirana" momčad Hrvatske u Montpellieru pobijedila sa 14-9, ništa drugo osim uvjerljive pobjede odabranika Ivice Tucka i nije se ni moglo očekivati, jer je razlika u klasi bila očita.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uostalom u dosadašnjih 11 susreta Hrvatska je pobijedila u deset, a jedini poraz od Francuza naši su vaterpolisti pretrpjeli na OI u Rio de Janeiru. 

Momčad Francuske, koju vodi mladi zagrebački stručnjak Hrvoje Hrestak, samo je u prvoj četvrtini donekle mogla parirati Hrvatskoj, pa su u petoj minuti zahvaljujući dvostrukom strijelcu Ugu Crousillatu i centru Blaryu imali rezultat 3-3 , a sve ostalo pripalo je našim reprezentativcima koji su i plivački i tjelesno nadvisili Francuze. 

Hrvatsku od finalnog turnira osam najboljih momčadi dijeli još samo pobjeda u posljednjem kolu u kojem će 11. travnja u Šibeniku igrati protiv Nizozemske. 

HRVATSKA: Bijač, Macan, Buljubašić 2, Lončar 3, Joković, Bukić 1, Petković 1,  Bušlje 1, Sukno 3 (2), Krapić 1, Šetka 2,  Garcia 2,  Marcelić.

FRANCUSKA: Fontani, Saudadier, Bachelier,  Khasz,  Blary 2, Rocchietta 1, Crousillat 2,  Guillaume, Marzouki, Kovačević, Vanpeperstrate, Cannone 1, Hovhannisyan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka