Obavijesti

Sport

Komentari 27

Finci ovdje kupuju alkohol, a imaju i najviše žena u Europi!

Finci ovdje kupuju alkohol, a imaju i najviše žena u Europi!
1

VATRENI, UŽIVAJTE! Naši neoženjeni reprezentativci uživat će u pozornosti brojnih Estonki. Državi nedostaje muškaraca, a također imaju najveći broj manekenki na svijetu. Uh, blago njima tamo...

VIDEO

Nakon uspješno položenog testa protiv Ukrajine, Hrvatsku sad čeka prijateljski ogled s Estoncima (utorak 18.00). Dobra će to biti prilika za Čačića da isproba neke nove varijante, ali pustimo sad Vatrene, idemo malo vidjeti što ima kod naših prijatelja u Estoniji.

Vjerojatno vas zanima ima li u njihovoj ligi koji Hrvat, a odgovor je i više nego očit.

- Pa naravno da ima, gdje to nas Hrvata nema?

Stanoviti Josip Krznarić, bivši igrač Lučkoga i Karlovca ponosno brani boje Levadije Tallinn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Estonsku ligu, kao i našu, sačinjava deset klubova, a na zadnjem mjestu je nova potencijalna žrtva ‘Hajdukovog prokletstva’ - Sillamae Kalev. Zadnji su u prvenstvu, a znate kako Hajdukovi suparnici u Europi imaju običaj ispadati iz lige (Deportivo, Shelbourne) ili pak dožive potpuno raspad sistema (Dnjipro).

Bacimo pogled na estonsku reprezentaciju.

Daleko najskuplji igrač je stoper Liverpoola Ragnar Klavan (31) - on je ujedno i jedini igrač reprezentacije koji vrijedi preko milijun eura (točno 4. mil. eura). Za reprezenatciju je skupio već 116 nastupa od 2003. godine. Drugi najskuplji igrač je Konstantin Vasiljev (900.000 eura), a o njemu dovoljno govori činjenica da se 2011. godine nije mogao izboriti za mjesto u sastavu prosječnog slovenskog prvoligaša - Luke Koper te je klub napustio nakon jedne sezone i 20 nastupa.

E da, taj isti Vasiljev je čak tri puta biran za najboljeg igrača u državi. Vodi ih domaći stručnjak - Martin Remi. Čovjek je cijeli život u Estoniji... Inače, Estonija je jedna od rijetkih država Europe u kojoj nogomet nije najpopularniji sport - kod njih, kao i u Latviji popularnija je košarka.

Victoria

Najviše manekenki po broju stanovnika

U svijetu ženskog manekenstva Estonke dominiraju. Ovaj narod ima najveći broj manekenki po broju stanovnika, a sve te žene ne mogu pronaći muškarca jer...

ESTONIA-TALLINN-RAT RACE

Estoniji nedostaje muškaraca

Na jednu ženu u Estoniji dolazi 0.84 muškaraca. To je zbog velikog stradavanja muškaraca u ratovima, tako da... Pakujte kofere, idemo po manekenke!

Pjesmom do samostalnosti

Estonci su prvi narod bivšeg SSSR-a koji je poželio samostalnost. Do nje su došli pjevajući poznate nacionalne pjesme širom države. Nije bilo krvoprolića.

Estonci - čuvajte se meteora

Praljudi koji su živjeli u Estoniji nisu imali sreće. Jadni, onako nesvjesni svega, cijelo vrijeme su bili pod kišom meteora, a kratera danas Estonija ima najviše u Europi.

Winter in Saxony

Idemo u šumu, tamo nema interneta

Estonija je država u kojoj je tehnologija uzela zamah. Internet hvatate svugdje, pa i u šumi, ali i na 318 metara visokoj, planini Suur - najvišoj u državi ( u prijevodu Jaje)

Religija? Ma, to nas ne zanima

Manje od 20 posto stanovnika Estonije čine vjernici, a to je najmanji postotak u Europi. U školama nema vjeronauka, ali se zato od vrtića poučava informatika...

Trajektom po zalihe alkohola

Kako je alkohol u Finskoj izrazito skup, velik broj mladih rađe bira vožnju trajektom od 45 minuta da bi uštedili. Isto je i s vikendima kad Estoniju preplavi finska mladež.

France v Iceland - UEFA Euro 2016 - Quarter Final - Stade de France

Island - prijatelj Hrvatske i Estonije

Island je prva država koja je međunarodno priznala hrvatsku samostalnost, ali i estonsku. Tih 90-ih su Islanđani stali na stranu “manjih” naroda u Europi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet