Obavijesti

Sport

Komentari 140

Hvalila se da voli brzu vožnju, pa je odvezla Dražena u smrt...

Hvalila se da voli brzu vožnju, pa je odvezla Dražena u smrt...
4

KLARA SZALANTZY i Dražen Petrović bili su na početku veze. Njegov je prijatelj rekao kako to i nije bila neka velika ljubav, no bilo je dovoljno da Dražen zbog Klare donese odluku koja ga je koštala života

VIDEO

Ona je monstrum. Nije čak ni sa Hilal u kontaktu. Nije ju posjećivala ni dok je bila bolesna iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu. Hilal je studirala u Americi i kada se vratila, Klara ju je pozvala da idu zajedno po Dražena na aerodrom u Frankfurt, rekla je Biserka Petrović o Klari Szalantzy, djevojci nikad prežaljenog Dražena Petrovića.

VIDEO

U samom naponu karijere, Dražen je izgubio život u 29. godini kod njemačkog Denkendorfa 7. lipnja 1993. Crvenim Golfom upravljala je njegova tadašnja djevojka Klara Szalantzy, manekenka i košarkašica.  

Hvalila se da brzo vozi, a Dražen nije ni trebao biti u tom autu

Iz suprotnog je smjera dolazio kamion, koji je pokušavajući zaobići jedno vozilo izgubio kontrolu, probio središnju ogradu i ispriječio se na cesti. U automobilu se pored Dražena i Klare nalazila i turska košarkašica te Klarina prijateljica Hilal Edebal koju su usput povezli.

Dražen nije niti trebao putovati automobilom, budući da je samo dan ranije igrao za Hrvatsku protiv Slovenije u Wroclawu te postigao 20 koševa.

VIDEO

No, zbog Klare je promijenio planove, što mu nikad nije bio običaj činiti.

- Sjećam se kako se jedanput hvalila da brzo vozi. Imao sam dojam da ona samo želi biti s nekom zvijezdom, ali Dražen ju je obasipao pažnjom, htio se opustiti pred kraj naporne sezone. Nije to bila ljubav, ali bilo je nešto na granici. Dražen se nije htio zalijetati. Ali zbog nje je mijenjao planove, što nije imao običaj činiti - prepričao je upoznavanje s Klarom Draženov prijatelj Mario Miočić zvani Parapet.

'Da je Klara vozila sporije, Dražen bi ostao živ'

Ostatak reprezentacije putovao je zrakoplovom, nažalost, ne i Petrović koji je ostao mrtav na licu mjesta. Hilal Edebal jedva se oporavila, a nakon nesreće od posljedica tragedije dobila je amneziju.

Ona se pak i ne sjeća da je bila u crvenom Golfu, dok se vozačica Klara Szalantzy uspješno oporavila. Pune 24 godine nakon nesreće nije se uopće oglasila!

VIDEO

Baš zato Draženova majka Biserka nazvala ju je monstrumom.

- Udarac je bio strašan... No, da je Klara vozila sporije, Dražen bi preživio. Bila je mlada vozačica s malo iskustva i u takvoj situaciji nije se baš najbolje snašla. Doletjela je u prepriječeni šleper brzinom većom od 160 kilometara na sat i nije pravodobno reagirala kočenjem. I da je uspjela pokušati zaustaviti vozilo, pitanje je kako bi sve to prošlo jer se šleper ispred njih pojavio iznenada nakon što je probio zaštitnu ogradu. A onda je uslijedio strahoviti udarac od kojega je Dražen na suvozačevu mjestu poginuo - rekao je zapovjednik tamošnje policijske postaje, Binder.

Vratila se vožnji, košarci i karijeri fotomodela

Klara poslije nesreće nije imala teške ozljede, završila je u obližnjoj klinici i Klarini su roditelji zabranili novinarima razgovore s njom. Njezin otac bio je liječnik i vjerovao je da bi joj mediji mogli naštetiti, odnosno, uvući je u psihičku krizu.

Tri godine poslije nesreće, Süddeutsche Zeitung pisao je o tome kako je Klara poslije tragedije provela sedam dana na intenzivnoj njezi. Jedini fizički trag nesreće je mali ožiljak iznad lijevog kapka...

Vratila se čak i vožnji, kao i karijeri fotomodela u SAD-u, odnosno košarci u Njemačkoj.

Doživjela novu veliku tragediju

Mnogi smatraju kako Klara nije imala snage za istup u medijima. Počela je graditi novi život, pa je tako 1996. upoznala nogometaša Olivera Bierhoffa za kojeg se udala 2001. godine.

Proklamation Sportler des Jahres 2006

Bliski prijatelji Klarine obitelji govorili su kako se teško nosila s nesrećom koju nije uspjela izbjeći zbog vlastite nepažnje. U međuvremenu je rodila kćer, a 2010. godine u osmom mjesecu trudnoće Bierhoffi su izgubili dijete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani