Obavijesti

Sport

Komentari 3

Iz ureda na teren: Za 600 kuna najbolji sam strijelac u ligi...

Iz ureda na teren: Za 600 kuna najbolji sam strijelac u ligi...
7

TATA JE BIO PROTIV Uh, tati se nije svidjelo što igram nogomet, govorio mi je: 'Ma nije to za tebe, kakve ćeš noge imati, a netko će te i polomiti’. Danas je moj najveći navijač, kaže Tomislava

VIDEO

Franko Andrijašević (25) profesionalni je igrač Rijeke i nogomet je jedino čime se bavi. S 14 golova najbolji je strijelac Prve HNL i plaćen je 250.000 eura.

Tomislava Matijević (24) prvi je topnik ženskog prvenstva s 21 golom. No ona svako jutro radi, a popodne ide na faks. U Agramu igra za smještaj u domu i pokaz za prijevoz.

- Da, to vam je otprilike 600 kuna - nasmijala se Brođanka.

Bez mene se nije igralo

U Agramu očito znaju pogoditi. Prošlo ljeto su definitivno napravili “best buy”. A Tomislava zaista voli nogomet, osim u Agramu, igra mali nogomet za Alumnus i za Ekonomski fakultet, na kojem studira.

- Zavoljela sam ga sa sedam ili osam godina. Stalno sam igrala nogomet s dečkima iz kvarta. I super su me svi prihvatili. Čak utakmice nisu željeli početi bez mene. Čekali su da dođem iz škole, ručam i tek onda smo zaigrali - rekla je Tomislava, koju su ti isti dečki pozvali da s njima zaigra i na jednom turniru.

- Nisu smjele igrati cure, pa su me prijavili pod imenom Tomislav. Tada sam imala kratku kosu pa sam i izgledala kao dečkić. Problem je bio kad je jedna momčad imala iste majice kao i mi te je bilo određeno da skinemo majice. Naš kapetan je ipak nekako dogovorio da druga momčad igra gola od pasa na gore - istaknula je Tomislava.

Tata Ivan bio je veliki protivnik da mu kći bude nogometašica.

Bivši je boksač, a bio je i prvak Jugoslavije.

Škarice na čekanju

- Uh, dugo me nagovarao da se bavim drugim sportom. Govorio mi je: ‘Ma to je muški sport, netko će ti noge polomiti, imat ćeš kvrge, masnice... Nije to za tebe’. Danas je moj najveći navijač, dolazio je na sve moje utakmice kad sam u Brodu igrala za Viktoriju - kaže prvi topnik HNLŽ-a.

Kad je bila mala, obožavala je Kaku. Toliko mnogo da mu je i poslala pismo.

- Imala sam osam godina, a engleski uopće nisam znala. Uzela sam rječnik i počela slagati riječi. Sjećam se da sam mu napisala da mi je uzor i kako bih voljela da mi pošalje dres. Kako odgovor nisam dobivala, bila sam jako tužna, no poslije sam shvatila da na pismo nisam stavila markice - nasmijala se Tomislava.

Premda se u karijeri nazabijala golova, nikad nije imala posebnu proslavu pogodaka.

- Nikad o tome nisam razmišljala. I da, nikad nisam zabila škaricama, niti sam bila najbolji strijelac lige. Evo konačno prilike.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub