Obavijesti

Sport

Komentari 3

Odlazak legendarnog golmana Pavića: Da, ovo je moj oproštaj

Odlazak legendarnog golmana Pavića: Da, ovo je moj oproštaj
5

15 GODINA Toliko dugo je legendarni golman Josip Pavić čuvao mrežu Barakuda. S Hrvatskom je osvojio doslovno sve, a danas je i potvrdio kako se oprašta od 'barakuda'

VIDEO

Josip Pavić (34) neće više čuvati gol naše vaterpolske reprezentacije. Legenda svjetskog vaterpola i jedan od najboljih golmana u povijesti ovog sporta poslije dogovora s izbornikom Ivicom Tuckom napušta redove 'barakuda'. 

Izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak obznanio je u četvrtak imena 14-ice igrača od kojih će sastaviti momčad koja će 15. studenoga u Rijeci odigrati prvu utakmicu Svjetske lige protiv Grčke, a na njemu nema beka Damira Burića kao niti kapetana Josipa Pavića.

- Ja računam na sve igrače koji imaju hrvatsku putovnicu. Biološki sat neumitno teče i Josip Pavić je svjestan da bi u Tokiju imao 40 godina, ali se stavio na raspolaganje reprezentaciji i na njega uvijek možemo računati ako zatreba. Na sreću na toj poziciji imamo dva odlična rješenja u Biaču i Marceliću, a veseli me što ćemo uskoro i na poziciji centra moći računati i na dosadašnjeg centra brazilske reprezentacije Josipa Vrlića - rekao je Tucak i time praktički potvrdio oproštaj legendarnog kapetana.

Javio nam se i Josip Pavić koji danas igra za Olympiakos s kojim lovi posljednji trofej kojeg još nema:

- Da, nikad nisam bio klupski prvak. Nadam se da će se i to doći - istaknuo je Pavić, koji ipak nije do kraja zatvorio vrata reprezentaciji, premda bi se moralo dogoditi čudo da ponovo zaigra za Hrvatsku.

- Ako baš bude problema s golmanima odazvao bih se izborniku, ali vjerujem da se to neće dogoditi - kaže Pavić.

Pavić je 15 godina neprestano branio za 'barakude', počevši od 2001. godine pa sve do posljednjeg velikog turnira minulog ljeta, Olimpijskih igara u Brazilu.

Tu je osvojio i svoju posljednju medalju, srebrnog sjaja. S Hrvatskom je osvojio doslovno sve, od Igara 2012., Svjetskog prvenstva 2007. u Melbournu te Europskog prvenstva 2010. u Zagrebu. 

Popis reprezentativca:

Golmani: Marko Bijač, Ivan Marcelić; centri: Luka Lončar, Ivan Krapić; bekovi: Andro Bušlje, Marko Macan, Ivan Buljubašić; vanjski igrači: Sandro Sukno, Luka Bukić, Loren Fatović, Maro Joković, Javier Garcia, Anđelo Šetka i Ivan Domagoj Zović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe